imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone X tipp: itt keresd a régi gombkombinációkat


A Home gomb eltűnésével jelentősen átalakultak a megszokott gombkombinációk iPhone-on. Mutatjuk hogyan érheted el ezeket.

Az iPhone X-et első alkalommal kézbe venni és megtapasztalni a gesztusvezérlést üdítő érzés volt. Mintha mindig is így használtuk volna a telefont és sosem lett volna szükség Home gombra. Ezzel viszont a hagyományos gombkombinációk is megváltoztak. A DFU mód, a Force Restart, az Elérhetőség és a képernyőfotó készítés is másképpen érhető el iPhone X-en.

DFU mód

Szerencsére, erre csak ritkán van szükségünk és a kevésbé rutinos felhasználók talán még nem is hallottak róla. De, amikor az első iPhone X megérkezett hozzánk, akkor egyből felmerült a kérdés: hova tűnt a DFU mód? Ez a firmware frissítést jelenti és általában downgrade-nél kerül elő. Ehhez eddig a Home gombra és bekapcsoló gombra volt szükség. iPhone X esetében a következőképpen érheted el a DFU módot:

  1. Töltsd le a legfrissebb iTunes-t a számítógépedre
  2. Csatlakoztasd az iPhone-od és nyisd meg az iTunest

Csatlakozáskor ezt a sorrendet kövesd:

  1. Nyomd meg, majd engedd el a hangerőnövelő gombot
  2. Nyomd meg, majd engedd el a hangerőcsökkentő gombot
  3. Ezután tartsd lenyomva az oldalsó gombot addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője

A továbbiak maradtak a régiben.

Force Restart

Újraindításnál is változás történt. Korábban ehhez is a Home gombot kellett segítségül hívnunk. Erre általában akkor van szükség, amikor a kijelző nem reagál semmire. Ez az iPhone X esetén különösen faramuci helyzet, ugyanis más készülékeknél a Home gomb segítségével tudtunk visszalépni a Főképernyőre. Itt újraindításra lesz szükség. Ezt így tudod megtenni:

  1. Nyomd meg a hangerő fel gombot
  2. Nyomd meg a hangerő le gombot
  3. Tartsd lenyomva a Bekapcsoló gombot addig, amíg meg nem jelenik az alma az iPhone-odon

Elérhetőség

Ahogy azt a kommentekben már sokszor leírtuk: a Reachability nem tűnt el az iPhone X-ről sem. Ez az a funkció, amivel a felső, nehézkesen elérhető ikonokat le lehet húzni. Ezt a Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > Elérhetőség menüpontban tudod be- és kikapcsolni. Korrábban a Home gombra kellett duplán koppintani, ha iPhone X-ed van, ezt a “Home vonal” lefelé húzásával teheted meg.

Képernyőfotó készítés

Napi használatban lévő funkció, melynek helye van ezen a listán. Home gomb hiányában ez sem a régi többé. A Bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombokat kell egyszerre lenyomni. Az elkészült fotó ugyanúgy viselkedik, mint a többi iOS 11-et futtató eszköz esetén: az alsó sarokban megjelenő indexképre koppintva tudjuk szerkeszteni, elmenteni vagy elvetni.

Kisegítő lehetőségek billentyűparancs

A Kisegítő lehetőségek egyes funkcióit, köztük a Dark mode-ot is beállíthatjuk billentyűparancsnak. Ez egy kényelmi módszer, ami az iPhone X kivételével a Home gomb háromszori megnyomásával érhető el. iPhone X-en ugyanezt az oldalsó lezáró gombbal tehetjük meg, melyet szintén háromszor kell megnyomni.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!