imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone X tipp: a telefonod mindig figyel!


Az iPhone X-ben található Face ID két olyan tulajdonságáról lesz most szó, amit talán nem is tudtál. Van funkció a feloldáson túl is!

Amikor az Apple kidobta a Touch ID-t és lecserélte a Face ID-t, amellett, hogy lenyűgözött az újdonság technikai oldala, egy kicsit szkeptikus is voltam. De a megjelenést követően minden kétség eloszlott bennem és még szerintem nagyon sokakban. Az pedig, hogy nem csak és kizárólag ugyanarra való, mint elődje, már csak hab a tortán.

A Figyelemérzékelő funkció arra hivatott, hogy ha elfordítod a fejed (azaz nem az iPhone-od nézed), akkor visszavesz a fényerőből. Ez alapértelmezett beállítás, de ha szeretnéd ki is kapcsolhatod. Ehhez a Beállítások > Face ID és jelkód menüpontban a Figyelemérzékelő funkciót kapcsold ki.

Az előlapi szenzorok egy másik funkciója, hogy zárolt képernyőnél az iPhone X nem mutatja az értesítések előnézetét. Ez a Beállítás korábban is létezett, de igazából sosem volt igazán értelme. A Beállítások > Értesítések menü az Előnézetek megjelenítése pontnál az Amikor fel van oldva opciót kell bepipálni (ez is alapértelmezett). Egyes esetekben ez akár kényelmetlen is lehet, például egy irodában ülve, amikor asztalon van a telefon olyan szögben, hogy nem látja rendesen az arcodat, de többségében nagyon jól működik.

Elbújtak a régi iPhone-odon megszokott gombkombinációk? Mutatjuk hol keresd őket!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!