imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone xx – egy rejtélyes iPhone modellt találtak! Itt az iPhone SE 2?


Ismét beszédes kódrészletet találtak, de ezúttal nem az iOS 12, hanem az Xcode 10 sorai közt. Vajon mit takarhat a név, és miért egy két évvel ezelőtti processzor hajtja?

Guilherme Rambo fejlesztő, a 9to5Mac rezidens kód-nyomozója nem lustálkodott az elmúlt hetekben. Talált már az új Apple Watch-ra, az iPad Próra, de még az iPhone X Plus-ra vonatkozó kódrészleteket is, csak hogy a legfrissebbeket említsük az idei termésből.

Ezúttal azonban nem az iOS 12 kódjában, hanem az iOS és macOS alkalmazások fejlesztéshez használt, az Apple által gondozott Xcode 10 integrált fejlesztői környezetben (IDE) bukkant nyomokra az elkövetkezendő készülékekkel kapcsolatban. Ezúttal ráadásul egy nagyon furcsára!

iPhone xx

Ez az az a készüléknév, amit Rambo felfedezett. Különös, nem?

Tekintve viszont, hogy sem az „iPhone 20“, sem az „iPhone duplaiksz“ elnevezés nem tűnik igazán valószínűnek, minden bizonnyal csak egy helykitöltésre szolgáló megoldásról lehet szó. Annak ellenére tehát, hogy maga a név nem szolgál sok információval, Rambo talált egy másik érdekességet is:

a misztikus iPhone xx-et A10-es processzor hajtja.

Ez az a vas, amit még az iPhone 7-be pakolt bele az Apple, közel két éve. Miért kerülne egy két évvel ezelőtti processzor egy még be nem mutatott, csak készülőben lévő termékbe? Az szinte teljesen biztos, hogy nem a 6,1“-es „olcsó“ iPhone kapja majd meg – ennyi kompromisszumot nem nyelne el a termék, legyen akármilyen olcsó is. De akkor mi?

Több megoldás is elképzelhető, amik közül az izgalmasabb verzió, hogy talán a sokak által várt iPhone SE 2-ről lehet szó. Noha az eredeti SE annak idején a csúcshardvert kapta meg, de el lehet képzelni, hogy az utódnál – ha egyáltalán lesz – már nem a mellett, hanem egy költséghatékonyabb opció mellett döntenek.

Sajnos sokkal valószínűbbnek tűnik azonban egy másik ismert fejlesztő, Steve Troughton-Smith felvetése, miszerint csak egy olcsóbban gyártható, talán másik alkatrészekkel, másik beszállítóval és gyártólétesítményekkel operáló iPhone 7-ről van szó. Mondjuk olyanról, ami az indiai piacot célozza majd.

Akárhogy is, hamarosan kiderül. Ha minden a terv szerint halad, akkor már csak kevesebb, mint 3 hét van hátra a bemutatóig.

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!