imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 6 BendGate ügy: lezárva!


A múlt hét egyértelműen arról szólt, hogy az iPhone 6 Plus meghajlik. Két cikket is írtunk a témában, mert igencsak felbosszantotta a szerkesztőséget, hogy mennyire felfújta a dolgot a média. Pár nappal később megérkeztek a Consumer Reports tudományos tesztjei is. Még vártunk egy pár napot ennek a videónak a közlésével, de mivel más újdonság nem történt az üggyel kapcsolatban, ezzel a cikkel és a Consumer Reports eredményeivel, lezártnak tekintjük a témát.

Bár nem valószínű, hogy bárki lemaradt volna az eseményekről, de azért itt van a két korábbi cikkünk a témában:

Meghajlik az iPhone 6? BendGate…

Ebben a cikkben megírtuk, hogy a srác aki az első videót készítette, egyértelműen pénzt szeretne keresni a videóival. Keresett is vele jó pár milliót azóta. Azt is megírtuk, hogy más telefonok is meghajlanak, de persze szinte felrobbant a hozzászólások számától a Disqus.

Az Apple válasza a „BendGate”-re. Meglepő számok következnek.

A második cikkünk az Apple válaszáról szólt. Kiderült, hogy minimális számú panasz érkezett az Apple-höz, és az is kiderült, hogy az Apple több mint 30 000 iPhone 6-on végzett teszteket, tehát nyilván nem felejtettek el készülékeket tervezni, tesztelni, és gyártani, mint ahogyan azt sokan írták szerte az interneten.

Tudományos tesztek.

Nem sokkal az első hajlítós hírek után megérkezett a Consumer Reports videója is, melyben végre nem kézzel hajlítgatják a telefonokat, hanem tudományos alapú, gépi teszteket végeznek.

A Consumer Reports egyébként teljesen független cég, nyugodtan el lehet nekik hinni az eredményeiket. Nézzük, hogy mire jutottak.

A Consumer Reports több telefont is alávetett terheléses teszteknek. Egy HTC One M8-at, iPhone 6 és iPhone 6 Plus-t, egy LG G3-at, és egy Samsung Galaxy Note 3-at teszteltek a terhelést végző gép alatt.

Az eredmények.

consumer_tablazat

Meglepő módon a HTC One M8 bírta legkevésbé. Bár sokkal vastagabb készülék mint az iPhone 6, mégis hamarabb megadta magát. Mindössze 41 kg terhelést bírt ki. Még meglepőbb, hogy az iPhone 6 is kevesebbet bírt ki mint az iPhone 6 Plus, pedig az első videót készítő fiatalember szerint az iPhone 6-ot nem lehet kézzel meghajlítani. Az iPhone 6 Plus a középmezőnyben végzett, neki 50 kg súly kellett, hogy feladja a küzdelmet. Az LG és a Samsung Galaxy Note 3 bírta el a legnagyobb nyomást, közéjük ékelődött be az iPhone 5.

Bár a Consumer Reports nem rakta bele a táblázatába, én azért érdekességképp összegyűjtöttem a tesztelt készülékek vastagságát is, és beleírtam a táblázatba ezeket az adatokat is. Bár a HTC kilóg a sorból, hiszen a legvastagabb volt a mezőnyben, mégis ez a készülék hajlott meg a legkönnyebben, azért látszik, hogy a készülékek vastagsága igen sokat számít abban, hogy mennyire bírják a terhelést.

Házi teszt.

Ha szeretnétek kipróbálni, hogy mekkora erő szükséges egy iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus meghajlításához, akkor fogjatok meg négy darab ceruzát, ahogy a fenti videón a Consumer Reports munkatársa, és próbáljátok meg eltörni.

Ügy lezárva.

A véleményünk továbbra sem változott, és nem is nagyon szeretnénk többet foglalkozni ezzel a témával. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a BendGate mint “ügy”, továbbra sem létezik, csak egy felfújt-felnagyított probléma, amit a szenzációhajhász média felkapott. Azóta sem találni a neten több képet meghajlott iPhone-okról, mint eddig, tehát a probléma nem tömeges. Igazából az a legszomorúbb az egész BendGate ügy kapcsán, hogy több iPhone-t tettek tönkre az igazuk bizonyítása érdekében emberek, mint ahány iPhone 6 vagy 6 Plus használat közben ténylegesen meghajlott.

Az biztos, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus, könnyebben meghajlik mint a korábbi iPhone-ok, hiszen az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus is jóval vékonyabb lett a korábbi iPhone modelleknél, de ez csak annyit jelent a gyakorlatban, hogy picivel több odafigyelést igényel a zsebekben való tárolása, a korábbi iPhone-okhoz képest.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!