imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Három érdekes Apple hír


Szinte nem telik el nap anélkül, hogy ne érkezne valamilyen új információ a közelgő márciusi Apple keynote-tal kapcsolatban. Az utóbbi napokban sem volt ez másként, három kis hír is érkezett hétvégén, ezeket szedtük össze egy csokorba.

iPhone 5se SE

Alig pár napja írtuk meg, hogy a márciusban várható iPad Air neve más lesz, és várhatóan iPad Pro névvel mutatja majd be az Apple.

Most a négy hüvelykes iPhone nevéről röppent fel egy logikusnak tűnő információ. Azt már biztosra vehetjük, hogy érkezik egy kisebb kijelzős iPhone, de a név már korántsem tűnik kőbe vésettnek. Volt szó iPhone 6c elnevezésről, aztán kiderült, hogy inkább az iPhone 5s-re fog hasonlítani, ezért mindenki iPhone 5se néven hivatkozott rá, most viszont a legújabb hírek szerint egyszerűen iPhone SE lesz a neve az új készüléknek. Az iPhone SE név egyébként logikusan hangzik annak tükrében, hogy az új kicsike iPhone igazi erőgép lesz, hiszen az iPhone 6s processzora dolgozik majd benne. Azt is tudjuk, hogy a külső dizájn valahol az iPhone 5s és az iPhone 6s közt lesz, erről is írtunk már korábban. Az iPhone SE névvel egyébként ki is egyeznénk, valószínűleg az Apple nem akarja, hogy egy csúcs hardverrel rendelkező készülék nevéről az igencsak öregecskének számító iPhone 5s-re asszociáljanak az emberek. Szavazzatok nektek melyik név lenne szimpatikus.

Már csak az a kérdés, hogy a jövőben érkező modelleket hogyan fogják nevezni. iPhone SSE? iPhone SES? iPhone SE2? iPhone Milky Way SE?

50%

A második felröppent hír Ming Chi Kuótól érkezett, aki elég jó eséllyel szokta megjósolni az Apple új termékeivel kapcsolatos történéseket. Kuo egyébként már tavaly november elején megmondta, hogy lesz 4 hüvelykes iPhone tavasszal. Kuo most azt állítja, hogy az iPhone SE megjelenésével egy időben, az Apple 50 százalékkal csökkenti az iPhone 5s árait. Ez azt jelentené, hogy az iPhone 5s ára 169 990 forintról, 84 990 forintra csökkenne. Dollárban nézve az árakat, az iPhone 5s mindössze 225 dollárba kerülne. Ez elképesztő mértékű árcsökkenés lenne, és bár biztos, hogy brutális mértékben pörgetné fel az eladásokat, mi ezt nagyjából a lehetetlen kategóriába soroljuk. Csak azért számolunk be erről a vad jóslatról, mert Kuo elég pontosan szokott jósolni, de akár egymillió forintban is fogadnánk rá, hogy ekkora árcsökkenés nem fog megtörténni. Eleve az is kérdéses, hogy az iPhone SE megjelenésével, megmarad-e a kínálatban az iPhone 5s, arról nem is beszélve, hogy az iPhone 5s előállítási költsége 2013 végén 213 dollár volt, tehát nagyjából a felére kellene esnie az előállítási költségeknek, hogy az Apple felezni tudja az árat. Ha mégis Kuónak lesz igaza, és ilyen mértékben csökkentik az iPhone 5s árát, az Apple beszállna a 200 dolláros okostelefonok piacára, ami elképesztően sok eladást hozhat a konyhára. Drukkolunk, hogy Kuónak legyen igaza!

iphone5s_forward

Március 21.

Ugyancsak új hír, hogy a korábban beharangozott március 15 helyett, március 21-én lesz az Apple keynote. Ha a jövő hét elején nem küldik ki a meghívókat, akkor ugrik a március 15-ös dátum, aminek mi különösen örülnénk, hiszen itthon ez munkaszüneti nap. A későbbi keynote-ot egyébként az is alátámasztja, hogy a Q1-es negyedéves jelentéskor, az Apple igen alacsony várakozásokat vetített előre a március végéig tartó negyedévvel kapcsolatban, tehát nem várható, hogy a negyedév végét megpörgetik új termékek boltba kerülésével. Amint kiküldték a meghívókat az eseményre, okosabbak leszünk.

vajon-lesz-Apple-keynote-marciusban-2

 

 

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!