imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Irányított hozzáférés iPhone-on és iPaden


Az Irányított hozzáférés lehetővé teszi, hogy a felhasználók kizárólag célfeladatokat végezzenek el a kezükbe adott iOS-es eszközön. Arra az esetre is kíváló, ha gyermek kezébe kerül készülék egy-egy játék vagy film erejéig. Lássuk, hogyan működik!

Az Irányított hozzáférés egy olyan funkciója az iOS-nek, amely régóta rendszer részét képzi, mégis kevesek által ismert. Ennek a beállításnak a lényege, hogy az eszköz használója csak ahhoz az alkalmazáshoz és azon belül azokhoz a funkciókhoz férjen hozzá, amihez a tulajdonos vagy ha úgy tetszik a rendszergazda hozzáférést biztosít.

Egy ilyen igény előjöhet olyan tanórákon, ahol célszoftvereket használhatnak a diákok, de akár arra is jó lehet, hogy a gyerekünk kezébe adott iPhone-on vagy iPaden kizárólag olyan tartalom jelenhessen meg, amit előre beállítunk. Ez lehet egy film, YouTube videó, mese vagy készségfejlesztő alkalmazás. Lényegében bármi. Ha az Irányított hozzáférés aktív, akkor a Home gombbal nem lehet kilépni az adott alkalmazásból, illetve appot váltani sem.

A beállítása rém egyszerű. A Beállítások menüpontban az Általános > Kisegítő lehetőségek > Irányított hozzáférés fület kell választani, majd a csúszkára koppintani. Itt adhatjuk meg azt is, hogy milyen Jelkóddal lehessen feloldani az Irányított hozzáférést (ez eltért a Zárolási képernyő jelkódjától), illetve engedélyezhetjük a Touch ID vagy Face ID használatát is.

Az Irányított hozzáférés a Home gomb (iPhone X esetén oldalsó gomb) háromszori megnyomásával aktiválható. Ha már korábban valamely funkciót, például az Intelligens színinvertálást rákonfiguráltuk erre a gombra, akkor az iPhone vagy iPad egy felugró opcióválasztón fogja megkérdezni, hogy mit szeretnénk tenni. Az Irányított hozzáférés beállítása után újra háromszor kell majd megnyomnunk a Home vagy az oldalsó gombot, hogy inaktív legyen a funkció.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!