imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Iskolás gyerekek életét változtatta meg az iPad


Nem csak karácsony közeledtével szeretjük a kedves, szívmelengető történeteket. Az pedig már csak külön extra, ha még az Apple is részese az egésznek. 

Láttunk már olyat, hogy emberek az iPhone-juk és implantátumok segítségével kapták vissza hallásukat, illetve látók segíthetnek látássérült társainknak a tájékozódásban. A minap egy amerikai zenetanár számolt be arról, hogyan segítettek diákjainak az iPadek.

A tanulási zavarral küzdő gyerekek most először zenélhettek az Apple táblagépeinek segítségével, ami szó mi szó, életreszóló élmény volt számukra. És, még ha klisésen hangzik is, az egyik extrémen zárkózott kisgyerek a zene segítségével annyira megnyílt, hogy ő fogja énekelni a szóló részt abban a dalban, amit ő is komponált.

A zenetanár Adam Goldberg szerint azok a gyerekek, akinek eddig gondjuk akadt a hagyományos hangszerekkel, nem tudták tartani az ütemet és problémáik voltak a szenzomotoros készségeikkel mostmár az iPadek segítségével könnyűszerrel játszhatnak.

Ezért gyorsan meg is pályáztak néhány iPadet a P177Q iPad Band számára, amivel a zenekar hihetelen sikereket és áttörést ért el, ami jóval felülmúlta az oktatók elvárásait. A teljesen zárkózott, sokszor még egymással sem beszélő gyerekek elkezdtek végre kommunikálni egymással, és nem csak a zene miatt. Ez pedig elképesztő változást jelentett számukra.

A felemelő történet híre természetesen Cupertinóba is eljutott, és Tim Cook is csak bátorítani tudta a zenekar tagjait tweetjében.

A posztra azonnal záporozni kezdtek a kommentek szülőktől, testvérektől és tanároktól egyaránt, alátámasztva, hogy mekkora segítséget jelentenek bármilyen nehézséggel küzdő gyermekek és felnőttek számára is egyaránt az Apple termékei.

Forrás: 9to5Mac

Most, hogy az iPad nem csak hardveresen, de már szoftveresen is felkészült rá, hogy kiváltsa a laptopok helyét a világban, érdemes lehet megfontolni, hogy a gyereket ilyennel szereljük fel az iskolára. Mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, egy rendkívül sokrétű eszközt adunk ezzel a kezükbe, amelynek erejét pont ők, a digitális bennszülöttek tudnak igazán kiaknázni.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!