imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ismét a Facebook zabálja az iPhone üzemidejét


Akár egy találós kérdéssel is kezdhetném ezt a cikket, amely sajnos már nem először jelenik meg itt az iMagazin hasábjain. Mi az: Majdnem minden iPhone-on jelen van, milliók használják, rendszeresen frissítik és a legutóbbi frissítéssel 2 óra alatt akár 55%-ot is képes meríteni a készülékünkön? Naná, hogy a Facebook alkalmazás.

Általában, ha egy cikket írunk a Tippek kategóriába, azt azért tesszük, mert egy adott trükk vagy praktika számunkra már bejött. Akinek pedig tényleg tetszik az ötlet a szerkesztőségből, az elkezdi tudatosan használni az új módszert, amit valamelyikünk (vagy valamelyik külföldi lap) felfedezett. Sajnos, amikor arról írt Handras, hogy a Facebook mennyire meríti a telefont én egyáltalán nem hittem neki. Rosszul tettem.

Tudni kell, hogy általában az iPhone-m még mindig kibírja a napot az esti töltéssel, igaz ehhez a házi akkumulátor kímélő módot használom. Ez nagyjából azt takarja, hogy a Background App Refresh, a Location Services nagy része (főleg a Facebook app) ki van kapcsolva. Így eddig nem volt még soha problémám az iPhone üzemidejével.

Ezeket a beállításokat mindenkinek ajánljuk | Forrás: Cult of Mac
Ezeket a beállításokat mindenkinek ajánljuk, aki mégsem törli le végül az alkalmazást | Forrás: Cult of Mac

Aztán jött a tegnap előtti nap, amikor a háttérbe sunyi módon feltelepült a Facebook legújabb verziója. Juhúúú… – mondaná az ember, ha egyébként érdekelnék az olyan jelentéktelen és inkább zavaró funkciók, mint amik mostanában az alkalmazásba kerültek. Gondolok itt például az oldalsávba megjelenő olyan menükre, mint például: a senki által nem használt Moments gyors gomb, a még jobban aksizabáló Find Wi-fi vagy Nearby Friends funkciók, vagy a kételyes megbízhatóságú Onavo Protect VPN. Persze, legyenek új funkciók maximum nem használom, gondolnám elsőre, aztán rádöbbenek a zord igazságra.

Reggel 8 óra. Leszedem a telefont a töltőről és elindulok munkába. Nagyjából a zenehallgatáson kívül nem is használom másra a telefont egészen 10 óráig. Majd egyszer csak felugrik, egy már ismerős üzenet. A meglepődés nem kifejezés, amikor elolvasom, hogy Low Battery – 20% of battery remaining. Persze a Beállítások alkalmazás, Akkumulátor menüjében már látom, hogy a tettes 55%-kal a Facebook app, amit hozzáteszem meg se nyitottam két napja. A kérdés tehát adott: hogy lehetséges, hogy a fent említett beállításokkal, az alkalmazás megnyitása nélkül is ennyit fogyasztott ez az egy alkalmazás?

Habár a megfejtést nem tudom, azért az ötleteket várom. A probléma megoldása viszont roppant egyszerű, ha nem akarunk hasonló kínos szituba kerülni és egész nap töltőt kuncsorogni:

facse
  1. Törölni a Facebook alkalmazást.
  2. Megkönnyebbülni.
  3. Safariban bejelentkezni a Facebook.com-ra
  4. Megosztás gombra kattintva, a Hozzáadás a Főképernyőhöz lehetőséget választva ikont készíteni.
  5. Használni a Safarit, ami sokkal kevésbé, és csak használatkor meríti a készülékünket.

Bónusz tipp:  Nem írtunk róla, de ti észrevettétek már az iOS 10-ben, hogy ha egy alkalmazásban nem teljesen csak egy egész kicsit húzzuk le a Notification Centert, akkor csak a Spotlight Search jelenik meg, és nem az értesítések?

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!