imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ismét autóval raboltak ki egy Apple Store-t


Helyi idő szerint péntek hajnalban egy autóval hajtottak bele Berkeley-ben a Negyedik utcában található Apple Store üvegfalába. A kocsit egyenesen az üzlet ajtajainak irányították, sikeresen áttörve azt és átjutva a biztonsági rácson. A helyi rendőrősre 2 óra 52 perckor futott be a riasztás, a helyszínre érkező Jennifer Coats rendőrtiszt így nyilatkozott:

Az üzletben rablásra utaló nyomokat találtunk. A kiérkező rendőrök átkutatták az épületet, de nem találtak bent gyanúsítottakat. Az ezt követő nyomozás feltárta, hogy több Apple terméket is eltulajdonítottak az elkövetők. Az eddigi információkra támaszkodva kijelenthetjük, hogy a gyanúsítottak szándékosan hajtottak az üzletbe, rablás elkövetése céljából. A nyomozás folyamatban van.

Berkeley Apple Store rablásÉrdekesség, hogy az ajtók egyben maradtak a támadás során, vagyis az autó gyakorlatilag a zárat és az egyik ajtót szakította ki a helyéről, az üvegtáblák csak megsérültek. Egyre gyakoribbak egyébként az autós támadások az Apple Store-ok ellen, a közelmúltban ilyen támadás áldozatául esett a berlini, chicagói és temeculai bolt is, ez utóbbiról jelent meg annak idején az alábbi videó is. Itt egyébként visszafelé elég hatékonyan megfogta a biztonsági rács a kocsit, valószínűleg azért is hagyták hátra a rablók az autót a mostani esetnél. Eredetileg ezek a rácsok nem voltak megtalálhatók egy Apple Store-ban sem – hogy ne rontsa semmi a „belátást” –, de az utóbbi időkben megszaporodó rablások miatt egyre több helyen szereltek fel hasonlót.

Az Apple Store a mai napon zárva tart az Apple weboldalán található információk alapján.

Berkeley Apple Store
Jobb napjain így néz ki a Negyedik utca 1823. szám alatt található Apple Store. Kép forrása: Apple

Forrás és képek: AppleInsider, Berkeleyside.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!