imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ismét az iPhone 6s a legkelendőbb okostelefon az USA-ban


Nagyjából egy hónapja jelent meg a Kantar Worldpanel legutóbbi elemzése a globális okostelefon-piacról. Akkor az Apple számára kellemetlen eredményre jutottak: az Egyesült Államokban a Samsung Galaxy S7 vette át a legjobban fogyó okostelefon címét. Azóta azonban fordult a kocka, sőt, más országokban is növelni tudta a részesedését az Apple.

A Kantar szokás szerint az elmúlt három hónapot nézte, vagyis ezúttal az április eleje és június vége közötti időszakról van szó, ami történetesen egybeesik a második naptári negyedévvel is. Ebben a három hónapban vizsgálták meg az újonnan értékesített készülékek arányát, vagyis a számok nem az összes használatban lévő okostelefonra vonatkoznak, csak azokra, amiket ebben az időszakban adtak el.

Az USA-ban ismét az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus lett a legnépszerűbb készülék a korábbi visszaesés után, az összes eladás 15,1%-át adták az Apple csúcsmodelljei. Ahogy a legutóbb, a különbség most sem túl nagy, második helyre futott be a Samsung Salaxy S7 és S7 Edge 14,1%-kal. Ha az összes eladott okostelefont nézzük, 14,2%-ukon futott iOS, ami 1 százalékpontos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, 79,2%-ukon pedig Android. Ők is nőttek azonban 4,1 százalékpontot. Hogy hogyan? Hát bizony a korábban sem túl sikeres Windows gyakorlatilag megfelezte egy év alatt a korábbi részesedését.

Kantar 2016Q2

Európában változatos a kép. Ha az öt legfontosabb európai piacot nézzük, itt is erősödni tudott az iOS, azonban még nagyobbat nőtt az Android – bizony, ebben az esetben is a Windows részesedése csökkent kevesebb, mint a felére. Az Egyesült Királyságban továbbra is rendkívül népszerűek az Apple telefonjai, a legjobban fogyó okostelefon az iPhone SE lett (az összes eladás 9,2%-áért felelt), míg a második helyre az iPhone 6s futott be (9,1%). Németországban hosszú idő óta először növekedett az iOS részesedése az újonnan eladott telefonok piacán, Olaszországban és Spanyolországban azonban további csökkenés volt megfigyelhető.

Ázsiában nem remekelt az Apple, mind a kínai, mind a japán piacon csökkent az iOS részesedése. A folyamatos kínai csökkenés azt is jelenti, hogy az Apple a maga 19,7%-ával a Huawei (25.7%) és a Xiaomi (18.5%) mögé került a ranglétrán. A japánok fura ízlését tükrözheti, hogy a vizsgált országokban egyedül itt nőtt a Windows részesedése, igaz, a korábbi nulláról 0,3%-ra, szóval hatalmas sikerről azért nem beszélhetünk.

Apple University Kínában?

A Kantar megjegyzi az elemzésben, hogy a nyár tipikusan gyengébb időszak az Apple-telefonok számára, hiszen a legtöbben kivárnak az őszi modellfrissítésig a vásárlással, így a növekedés szép eredménynek számít. Hozzáteszik, hogy az általuk vizsgált amerikai iPhone-felhasználók 49%-a rendelkezik iPhone 5s-sel vagy korábbi modellel, míg Kínában ez az arány 51% – ők lehetnek a potenciális célközönsége a hamarosan érkező új iPhone-nak.

Forrás: Kantar Worldpanel via 9to5Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!