imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ismét dobott egy fricskát a Samsung az Apple-nek


New Yorkban tegnap mutatta be a Samsung a legújabb Note7 névre keresztelt készülékét, és persze ezúttal sem bírták ki, hogy odaszúrjanak az Apple-nek, most épp a jack csatlakozó kapcsán.

A Samsung és az Apple azóta komoly ellenfelek, mióta az Apple is beszállt az okostelefon bizniszbe, illetve a Samsung finoman szólva is elkezdte másolni az iPhone-t, illetve az iPhone-ban található megoldásokat. Mára már nem annyira a másolásról híres a Samsung, hiszen például a tegnap bemutatott Galaxy Note7 is sok mindenben az iPhone előtt jár. Az új Note7 5,7 hüvelykes, 2560 x 1440 pixeles Super Amoled kijelzővel rendelkezik, 12 megapixeles hátlapi kamerával, 3500 mAh-s akkumulátorral, 4GB RAM biztosítja, hogy sose fogyjon ki a memóriából, emellett a készülék vízálló, és USB-C porttal érkezik.

A legnagyobb újdonság, hogy a Note7-ben már írisz szkenner is található, mely az újságírók szerint igen gyorsan működik, és segítségével ujjlenyomat-olvasó használata nélkül is beléphetünk a rendszerbe. Nemrég egyébként felmerült, hogy az Apple is hasonló megoldáson gondolkozik, amit beleépít majd a 2018-ban megjelenő iPhone-ba.

Természetesen a Note7 egy nyomásérzékeny stylust is tartalmaz, és még valamit, ez pedig a jack csatlakozó.

Ennek kapcsán a Samsung marketingért felelős alelnöke Justin Denison nem is mulasztotta el, hogy beszóljon az Apple-nek, hiszen nyilván ő is hallotta a hírt, hogy a szeptemberben megjelenő iPhone 7-ben már nem lesz jack csatlakozó.

Tudni akarjátok mivel együtt érkezik a Note7? Egy audió jack csatlakozóval… Csak mondom…

Íme az előadás ezen része videón:

Bár a beszólás elég erőltetettre sikerült és a közönség sem nevetett túlságosan, azért adjuk meg a pontot ezért a kis tréfáért a Samsungnak, hiszen valószínű, hogy mindent elsöprő harag övezi majd az iPhone 7 bemutatóját, amikor a nagyközönség is megtudja, hogy az Apple tényleg elhagyja a Jack csatlakozót a jövő iPhone-jaiból. Idén már egyébként egyszer-kétszer beszóltak az Apple-nek, legutóbb a Galaxy S7 és az Edge bemutatásakor.

Persze jó kérdés, hogy majd ki nevet a végén, de az biztos, hogy az Apple-nek fel kell kötnie a nadrágot, hogy versenyben maradjanak az igen jól sikerült és egyre népszerűbb Galaxy S modellek mellett.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!