imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ismét egy drónos videó Az Apple Campus 2-ről


Épül-szépül az Apple új, gigantikus, kör alakú főhadiszállása, az Apple Campus 2. Ahogy már a korábbi hónapokban megszokhattuk, a lelkes dróntulajdonos YouTube-felhasználó, myithz ismét beröptette a DJI Phantom 2 Vision Plus drónját az építési terület fölé, hogy megmutassa, hogy áll éppen a projekt.

A befejezés várható időpontja továbbra is 2016 év vége, ennek megfelelően gőzerővel folynak a munkálatok, hétköznapokon reggel 7 és este 7 között, hétvégén reggel 9 és délután fél 5 között – derül ki a Cupertinói Városi Tanács hetente frissített honlapjáról, ahol az Apple Campus 2 építésével kapcsolatos közlekedési információkat tudatják a helyi lakosokkal.

A mostani videón látszik, hogy elég jelentős változások történtek a helyszínen a legutóbbi felvételek óta. Az épület szépen növöget, már tisztán kivehetőek a pontos körvonalai és mérete, amire továbbra is csak azt tudjuk mondani, hogy megdöbbentőek. Most annyira nem volt bátor a drónpilóta mint néhány hónappal ezelőtt, amikor egészen közel repült a felszínhez, csak biztos távolságból tekinthetjük meg az épülő Apple Campus 2-t.

Emlékeztetőül: a 710 ezer négyzetméteres telken elterülő, 260 000 négyzetméteres hasznos alapterülettel rendelkező, szabályos kör alakú irodaház az Apple közel 13 000 alkalmazottjának fog helyet biztosítani a munkára. A terveket még 2011- június 7-én prezentálta Steve Jobs a városi tanácsnak, ez volt az Apple társalapítójának utolsó nyilvános megjelenése később bekövetkező halála előtt.

Apple Campus 2
A terület egy korábbi fotón. Forrás: Cupertino.org.

Az épület a világ legzöldebb irodaháza lesz, ha elkészül, például az üzemeléséhez szükséges elektromos energia 100%-át a tetején elhelyezett napelemek biztosítják majd – a keletkező többletet pedig a város energiahálózatába táplálják. A területen helyet kap majd az eddigi legnagyobb, egyszerre 3000 főt kiszolgálni képes Apple-menza, vagyis Café Macs, illetve egy 28 ezer négyzetméteres, ezer székkel rendelkező előadóterem is, ahol az Apple a későbbi termékbemutató eseményeit tartja majd.

Az épület terveit a Norman Foster sztárépítész nevével fémjelzett Foster + Partners építész iroda készítette, az alapító közreműködésével. A többek között a Summerhill Homestól és a HP-tól megvásárolt telek 80%-a zöldfelület lesz majd, a beépítettség 20%-os lesz. Ez pont a fordítottja, mint korábban, vagyis az Apple jelentős zöldterülettel gazdagítja majd Cupertino városát. Az Apple Campus 2 költségei mindennel együtt egyesek szerint összesen akár 5 milliárd dollárra (mintegy 1200 milliárd forintra) rúghatnak majd.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: myithz.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!