imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ismét felreppentek pletykák az iPhone 6c-ről


Szeptemberben a Keynote során szomorúan konstatáltam (valószínűleg sok más iPhone 5s tulajjal együtt), hogy az Apple nem dob piacra új 4 inches iPhone modellt. Persze ezt lehetett tudni már jóval előtte is, de azért reménykedni mégis szabad. Akik pedig szintén hisznek még a mesékben, azoknak jó hírünk van: ismét felröppent pár pletyka az iPhone 6c-ről. Sőt, az információkat szolgáltató Foxconn dolgozó még bemutatási dátumot is mondott.

Mindenek előtt, le kell szögezni, hogyha az elmúlt évek tapasztalatait vesszük alapul, akkor elég valószínűtlen, hogy egy iPhone-t nem szeptemberben mutatnak be. Ebből kiindulva a hír nagyon kacsának tűnik, de arra elég volt, hogy kicsit megmozgassa az Apple felhasználók gondolatait. Ami meglepő, hogy hiába az új iPhone, elég sokan inkább a kisebb kijelzőméretű telefont várták, ami végül nem érkezett meg.

Ez is egy gyönyörű koncepció terv az iPhone 6c kinézetéről.
Ez is egy gyönyörű koncepció terv az iPhone 6c kinézetéről.

A híresztelések szerint a 6c az iPhone 6 és iPhone 6s dizájnját követné, ami ugyebár várható volt. A meglepő dolog, hogy a borítás fémből készülne, egészen pontosan az Apple Watch bemutatásakor megismert alumínium ötvözetből lenne. A kijelzőméret 4 inch lenne, a belső hardver pedig az iPhone 6-ra hajazna. Habár nem tért a forrás konkrétan ki rá, de így elképzelhetetlen, hogy 3D Touch támogatással érkezne az új készülék. Továbbra is vegyesek a pletykák azt illetően, hogy vajon a készülék NFC csippel és/vagy Touch ID-val fog-e érkezni. Ha viszont lesz Touch ID, akkor valószínűleg a 6-ban található lassabb Touch ID kerül majd a telefonba. Ez logikus lenne, hiszen így csak az iPhone 6s-ben és az iPhone 6s Plusban lennének továbbra is a legújabb fejlesztések.

De lehet, hogy inkább ilyen lesz?
Ez is nagyon szép, de nem műanyag lesz a telefon borítása.

A telefon árazásáról is eléggé megoszlanak a vélemények, pedig ez lenne a legfontosabb kérdés sokak számára. Véleményem szerint, ha az Apple egy ilyen kaliberű eszközt készít, akkor azt a jelenlegi 5s helyére fogja tenni, és ezáltal az árazás is meg fog egyezni az 5s-sével. A forrás szerint a bemutatás várható dátuma január, és a forgalmazás februárban kezdődne meg. A másik bökkenő a pletykával pedig ez, hogy nem lenne sok értelme a karácsonyi szezon után kiadni egy új telefont. Persze az is elképzelhető, hogy akkora az igény egy ilyen iPhone-ra, hogy még így is sikertermék lenne. A jelenlegi specifikációval ugyanis még mindig egy erős és megbízható készüléket kapnánk.

Habár nagyon sok szól az iPhone 6c ellen, és 98% az esélye, hogy ilyen Apple telefon nem lesz soha, reménykedni még szabad. Az olvasói körből és az internetes fórumokon is kiderült, hogy igenis lenne igény egy 4 inches iPhone-ra, a kérdés csak az, hogy az Apple-nek mi a véleménye erről a kérdésről.

A borítóképen a 3D Future koncepciója látható

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!