imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ismét megjelent az iOS 9.3? Így javítsd a hibát!


Érdekes dologra figyelhettek fel azok, akik szoftverfrissítés után kutakodtak tegnap. A helyzet ugyanis, hogy új build számmal ugyan, de megjelent ismét az iOS 9.3. Persze ez csak egy hiba miatt volt sok felhasználó számára elérhető, valójában az Apple emelte a verziószámot 9.3.1-re. Ebben a verzióban egyébként igazából csak egy olyan generális hiba javításra került, ami a márciusi Keynote óta letölthető iOS 9.3-mal érkezett, ez pedig a nem működő linkek hibája

Annak ellenére, hogy az iPhone-omon iOS 9.3 fut a megjelenés óta, a készülék tegnap óta folyamatosan iOS 9.3-ra szeretne frissíteni. Mivel a jelenséget több olvasónk is jelezte, gondoltam kicsit utána járok. Tudtam, hogy tegnap jelenik meg az iOS 9.3.1, ezért is gondoltam, hogy nem véletlenül szeretne frissíteni a telefon. A probléma csak annyi volt, hogy a beállításokban iOS 9.3 frissítés érhető csak el OTA, és az is megakadt a Frissítés kérelmezése résznél.

Az első lépés mindenképp az volt, hogy az interneten kicsit utána járok a problémának, de igazából nem találtam semmi konkrétat. A másik ötletem az Apple Support volt, ők a hidegindítást javasolták, ami nem vezetett eredményre sajnos. A problémáról egyébként ők nem hallottak még, tehát hivatalos megoldása nincs egyelőre ennek a bugnak.

Az egyetlen megoldást egyértelműen az iTunesos frissítés jelentheti, hiszen ha frissítjük naprakészre a programot, akkor az nem fog hasonló hibánál elakadni. Csatlakoztassuk tehát a Macünkhöz vagy a PC-hez a készüléket, majd nyomjunk rá a Frissítés gombra. Ilyenkor az iTunes elkezdi letölteni a szükséges szoftvert, majd a letöltés végeztével telepíti azt a készülékünkre. Itt már nem szabad, hogy hibára fusson a telepítés és remélhetőleg az új szoftverrel már minden eddigi problémánk megoldódik. Ez alól kivétel a Game Center, ami továbbra sem jó.

A hivatalos leírás is igen rövid lett:

Kijavít egy hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy az alkalmazások nem reagáltak, miután linkekre koppintott a Safariban és egyéb alkalmazásokban

ioscompatibility

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!