imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ismét rekordot döntött az App Store


Az Apple a mai nap folyamán egy sajtóközleményben jelentette be, hogy a karácsonyi időszakban ismét minden korábbi rekordot megdöntött az App Store, már ami a bevételeket illeti.

Az év utolsó két hetében (vagyis igazából a január 3-ig tartó két hétben) a felhasználók összesen 1,1 milliárd dollárt (kb. 322 milliárd Ft-ot) költöttek el az App Store-ban, minden idők legjobb napja pedig január 1-je lett 144 millió dolláros (42 milliárd Ft-os) forgalommal. Ezek szerint az Apple-felhasználók appvásárlással próbálják kúrálni a másnaposságot. Philip Schiller elmondta:

Az App Store karácsonyi szezonja rekordkönyvekbe illő volt. Nagyon örülünk annak, hogy a felhasználók ennyi nagyszerű alkalmazást töltöttek le iPhone-ra, iPadre, Macre, Apple Watch-ra és Apple TV-re – csak a tavalyi évben 20 milliárd dolláros forgalmat bonyolítva az App Store-ban. Hálásak vagyunk világszerte minden fejlesztőnek, hiszen ők készítették az izgalmas és innovatív alkalmazásokat az ügyfeleink számára. Nagyon várjuk már 2016-ot!

Az App Store 2008-as indulása óta mostanáig az Apple világszerte összesen 40 milliárd dollárt (11 700 milliárd Ft-ot) fizetett ki az alkalmazásfejlesztőknek, ennek egyharmada ráadásul a tavalyi évben jött össze. A sajtóközleményben kis csúsztatással-túlzással arra is kitérnek, hogy az App Store-nak köszönhetően az Apple az Egyesült Államokban 1,9 millió munkahelyet hozott létre közvetve vagy közvetlenül – ebbe a számba egyébként nem csak a fejlesztőket, hanem a fejlesztőcégeknél dolgozó egyéb alkalmazottakat (pl. a takarítót) is beleszámolják. Európában egyébként ez a szám 1,2 millió, Kínában pedig 1,4 millió.

Nem jó ha kiemelnek az App Store-ban?

A három legnépszerűbb kategória 2015-ben: játékok (erre akár fogadtunk is volna), közösségi hálózatok és szórakozás. Az első kategóriából az Apple a Minecraftot, a Trivia Cracket és Heads Up!-ot emelte ki, a másodikból pedig a Facebook Messengert, a WeChatet és a Snapchatet. Nem meglepő módon a legtöbb bevételt hozó appok között olyan, alkalmazáson belüli vásárlásokra építő címeket találunk mint a Clash of Clans, Monster Strike, Game of War – Fire Age, de itt van azért a Netflix, a Hulu és a Match is.

A tavalyi év nagy újdonsága az App Store szempontjából az új Apple TV és az Apple Watch megjelenése volt. Ez előbbire az októberi megjelenése óta a legnépszerűbb app a Rayman Adventures lett, ezt követi a Beat Sports és az HBO NOW. Ami az Apple Watch-ot illeti, a legnépszerűbb alkalmazások elsősorban a fitnesz témakörébe tartoznak, például a Nike+ Running és a Lifesum, de az iTranslate és a Citymappert is megemlítik az utazás kategóriából.

Az Apple nemrég közzétette 2015 legjobb alkalmazásainak listáját is, ezt itt nézhetitek meg.

Forrás: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!