imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ismét támadnak a Mac-párnák


A klasszikus Maceket idéző párnákért felelős Throwboy újabb sikeres kampánnyal tarol a Kickstarteren, így jöhetnek a kicsinyített verziók is.

Már nagyjából másfél éve annak, hogy Hordon hüledezett egy sort a Macintosh-párnákon. Az ötlet akkor is egy Kickstarteres adománygyűjtéssel indult, s végül bebizonyította, hogy az Apple-fanatikusok nem sajnálják a pénzt az ikonikus masinákat idéző plüssökre. Az eredeti 10.000 dolláros cél helyett akkor összesen 78.000 dollárt dobtak össze a rajongók, így nem csak a klasszikus Macintosh-t, de az Apple II-t, az iMacet, az iPodot, és még az első iPhone-t is sikerült „párnába önteni”.

Az eredeti Iconic Pillow Collection még Apple II-t is kínált.

A legnépszerűbbek az ős-Macintosh-t és az iMacet idéző kivitelek voltak. A sikeren felbuzdulva a Throwboynál úgy döntöttek, hogy ezekre alapozva ismét nekifutnak a projektnek, ám most kisebbre vették a figurát: az új kollekció akár a tenyerünkben is elfér. A Kickstarteren polcokra és asztalokra ajánlják a dekorációt, ami akár stresszlabdaként is egész jól funkcionálhatna, már ha valakinek arra van ingere, hogy megszorongasson egy Macet (nálam azért előfordult ez párszor).

A megvalósításhoz kitűzött 5000 dolláros célt máris átlépték: a cikk írásakor a 10.000 dollárt karcolja a számláló, a gyűjtés végéig ráadásul még 28 nap maradt. A kezdés tehát ezúttal is erősnek mondható, a Throwboy pedig meghálálja az adakozók lelkesedését. A 8000 dolláros mérföldkövet átlépve bővítették a kínálatot, az 1984-es Macintosh és az 1998-as „Bondi Blue” iMac mellé immáron a Finder ikonját is megvehetjük majd.

A Mac Mini egészen új megközelítését tisztelhetjük az új kollekcióban

S ha már vásárlás, a termék érkezése májusban várható. A legnépszerűbb konstrukció a 30 dolláros csomag, erre befizetve két párnát választhatunk, amit a világ bármely részére kiszállítanak a Throwboy seattle-i központjából. A leglelkesebbek 52 dollár (kb. 14.700 Ft) felett is adakozhatnak, így már 4 párna jár, ám ez esetben érdemes szorítani a 11.000 dolláros mérföldkő eléréséért, hiszen csak akkor nyílik meg a negyedik változat. Ami pedig a minőséget illeti, a leírás alapján ezzel sem lesznek gondok: a tervezők ultrapuha, vegán (!) plüssöt ígérnek, méghozzá kielégítő súllyal és egyedi, babzsák-szerű tapintási érzettel.

A kielégítő súly fogalmát ugyan nehéz hova tenni, de a Throwboyban azért meg lehet bízni, hiszen a Roberto Hoyos vezette cég már 2007 óta áll elő a szokatlan formájú párnáival, így bőven van tapasztalatuk a témában. Az Apple-kollekció mellett jelenleg avokádós, Nintendo-kontrolleres, YouTube-feliratkozós (!) modelleket is kínálnak, szóval a kreativitásban nem szenvednek hiányt. Ha esetleg megtetszett a Pocket Pillows néven futó új kollekció, a Kickstarteres kampányt itt találod, csak ki kell választanod a legszimpatikusabb csomagot.

Te elfogadnál egy mini-iMacet az asztalodra?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!