imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a fura WWDC-videó, a „Backstage”


Talán már nem is emlékszünk rá, de az idei maratoni WWDC-előadás egy egészen fura, bizarr videóval indult. Jó néhány, a keynote-on látott videót töltött fel másnap az Apple a YouTube-ra, ez azonban valamiért nem volt köztük – egészen mostanáig.

A videóban a Saturday Night Live-ból ismerős Bill Hader játssza el a WWDC-t rendező David LeGary-t, és egy, az eseményt megnyitó műsor főpróbáján járunk, a fejlesztői konferencia előtti napon. Ahogy eljutunk a színpadra, rengeteg apró, néha félig rejtett utalást láthatunk különböző alkalmazásokra, például a Monument Valley-re, Angry Birdsre, Tinderre, Crossy Roadra, Evernote-ra, az Apple féle Tippek appra, Lyftre, Goat Simulatorra (szegény kecske majdnem csúnya véget is ér). Ti észrevetettetek még valamit?

Aztán ahogy – a Birdman stílusában – eljutunk a színpadra, végre láthatjuk a nagy produkciót is, vagyis azt a számot, amivel meg akarják nyitni a WWDC-t. Az appoknak öltözött táncosok táncolnak, az énekes énekel, a háttérben Objective-C kódok villognak a kivetítőn, majd megtörténik a baj, egy baleset miatt elszáll a generátor, amit nem is tudnak megjavítani a következő napra. Egyetlen apró lámpa marad, aminek a fényébe valaki begurít egy MacBookot és egy üveg vizet. A rendező erre azt mondja, hogy rendben, végül is ezzel is lehet dolgozni, de annak, aki kiáll a színpadra, valami piszok érdekes dolgot kell mondania ilyen körítéssel. Mondjuk neki igazából mindegy, így is, úgy is megkapja az ingyen Apple Watch-ot:

Nem ez az első eset, hogy az Apple hasonlóan nyit meg egy WWDC-t. Például 2013-ban, az iOS 7 bemutatásakor is egy videóval indítottak, ami a mai napig nagy kedvencem, tényleg nagyon jól összefoglalja, miért is Apple az Apple:

Talán nem kell felhívnom a figyelmet a stílusbeli különbségre. Ami érdekes, hogy mi ugyanezt a különbséget fedeztük fel a prezentáció stílusában is, vagyis mintha az Apple kicsit változtatni akarna a tőlük eddig megszokott előadási módon. Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy nekem tetszik-e az új irány vagy sem. Ti hogy vagytok vele?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!