imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a harmadik adag Apple Watch bemutatóvideó


Az elmúlt hetekben az Apple rendszeresen kiadott pár videót, melyek az Apple Watch használatát mutatják be. Első alkalommal az alapokat, az üzenetkezelést, a számlapok testreszabását, és a Digital Touch funkció használatát tanulhattok meg. Másodszor a telefonhívásokat, a Sirit, a térképeket és a zenehallgatást magyarázták el. Most megérkezett a harmadik – vélhetően utolsó – kör.

Ez alkalommal csak három videót kaptunk a korábban megszokott négyhez képest, melyek közül az első az Apple Pay használatát mutatja be. Az Apple digitális fizetési rendszere egyelőre sajnos csak az Egyesült Államokban érhető el, de ott roppant egyszerűen fizethetünk majd az Apple Watch segítségével. Ehhez mindössze kétszer kell megnyomnunk az óra oldalán található gombot, majd a számlappal a leolvasó felé kell tartanunk. Egy apró hang és bökés tudatja velünk, ha a fizetés sikeres volt. Alapesetben az alapértelmezett bankkártyánkkal fizethetünk, de a dupla gombnyomás után kiválaszthatunk más, az iPhone-unkon beállított kártyát is.

A következő két videó pedig az Apple Watch fitneszfunkcióira helyezi a hangsúlyt – ezek talán eddig a legizgalmasabbak. Az első az Activity alkalmazás rejtelmeibe vezet be minket. Első indításkor egy rövid bemutatkozást láthatunk, mely elmagyarázza a három napi célunk lényegét. Ezután be kell állítanunk pár alapadatot: a nemünket, a korunkat, a magasságunkat, a testtömegünket és az átlagos aktivitásunkat, ezek alapján tud majd még pontosabban számolni az alkalmazás. A három koncentrikus kör mutatja meg a napi teljesítményünket a céljainkhoz képest, ezt több helyről is elérhetjük. A rózsaszín az aktivitással elégetett kalóriákat mutatja, a zöld azt, hogy hány percet mozogtunk vagy edzettünk aznap, a kék pedig azon órák számát, amikben legalább egy percet állva töltöttünk. Minden héten új célokat kapunk, de ezeket magunk is megszabhatjuk. Bővebb információkat pedig az Apple Watch párosítása után az iPhone-on megjelenő Activity appban találhatunk.

A Workout alkalmazást kifejezetten az edzéseink nyomon követésére találták ki. Az alkalmazás elindításakor kiválaszthatjuk milyen edzést szeretnénk végezni, majd ehhez beállíthatjuk a mozgásformával kapcsolatos specifikus célt. Az edzés közben természetesen folyamatosan nyomon követhetjük azt, hogyan állunk éppen. Ehelyett az aktuális adatokat is megnézhetjük, ezt az iPhone-unkon kapcsolhatjuk be. Itt a videóban egyébként durván két másodpercenként láthatjuk, hogy változik a pulzusszám, ez tehát megválaszolni látszik azt a kérdést is, hogy milyen gyakorisággal méri a pulzusunkat az Apple Watch edzés közben. Az elért eredményeket és a kiérdemelt érmeket az iPhone-on is megnézhetjük az Activity alkalmazásban. Ha futáshoz először magunkkal visszük az iPhone-t, az segít kalibrálni az Apple Watch szenzorait, így később pontosabban tudja a távolságot mérni akkor is, ha nincs nálunk a telefonunk, vagy mondjuk futógépen futunk.

A fenti három videóval teljes lett az Apple bemutatóoldala, ahol az újdonsült Apple Watch-felhasználóknak mutatják be az óra alapvető funkcióit. Épp időben, ugyanis az első órák holnap érkeznek meg a szerencsés megrendelőknek.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!