imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Téli szünetre megy az iTunes Connect és az App Store


Bejelentette az Apple a szokásos éves iTunes „bezárását” az ünnepek idejére. Nem kell megijedni, ez főként a fejlesztőknek és az Apple munkatársainak fontos. A felhasználók számára, ez a leállás nem jelent komolyabb odafigyelést igénylő eseményt. Nézzük is át, mit érdemes tudni erről az időszakról.

Mikor lesz?

A leállás 2015. december 22-től, 2015. december 29-ig tart előreláthatólag. Várhatóan tehát december 30-án minden a megszokott ütemben működik majd.

Mit jelent ez a felhasználóknak?
sellcontent_hero

A felhasználók számára a különbség szinte észrevehetetlen lesz. Ez az időtartam alatt nem lesz egyik alkalmazás se frissítve, tehát érdemes mindent frissíteni még december 22. előtt. Új alkalmazások sem fognak megjelenni ezalatt az időszak alatt. Tulajdonképpen az egész App Store olyan lesz, mintha megfagyasztották volna, és egy hétig a 21-ei állapot lesz elérhető. Letölteni persze továbbra is lehet.

Mit jelent ez az előadóknak, íróknak?
overview_hero-lockup

Habár az iTunes Connect bizonyos szolgáltatásai le lesznek tiltva, a zenészeket (az Apple Music előadóit) ez nem érinti. Az Apple Music Artist Profile továbbra is elérhető és szerkeszthető lesz, ahogyan az új dalok is megjelennek majd az Apple Music szolgáltatásban. Az iBook Authoroknak sem kell aggódniuk, az új köteteket továbbra is fel tudják majd tölteni.

Mit jelent ez a fejlesztőknek?
adp-program-hero

A legjobban a fejlesztőket érinti az iTunes zár. Őket egy e-mailben tájékoztatja majd az Apple, hogy az alkalmazásaikat amennyiben fel szeretnék készíteni a téli ünnepekre, akkor azt mindenképp a december 21-ig tegyék meg. Ezután ugyanis új alkalmazást, vagy új alkalmazásverziót nem lehet feltölteni majd az iTunes Connect rendszerére. December 30-tól viszont, már ismét működni fog az iTunes Connect minden funkciója.

Mennyit nőtt az App Store tavaly óta?

Az App Store összesített letöltésszámlálója meghaladta a 100 milliárdot. Az előző évhez képest az App Store-ból származó bevétel 25%-kal nőtt. A fizetős alkalmazásokat használók száma 18%-kal nőtt, ezzel pedig rekordot is döntött az Apple. Azért valljuk be, ezek mégis csak brutális számok.

Eredeti bejelentés: Apple

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!