imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a hivatalos meghívó az októberi Mac eseményre


Régóta lehet hallani egy októberi Apple keynote-ról, melynek során új Maceket mutatnak majd be. Most végre a pontos időpontot is tudjuk.

Az Apple idén a 12″-es MacBook kivételével nem frissítette sem a cég hordozható, sem az asztali számítógépeit. Meglehetősen időszerű tehát az új generáció bejelentése, a legtöbb forrásunk szerint, jöhet végre egy MacBook Pro, iMac és MacBook Air frissítés is.

Mit várhatunk?

Természetesen terítékre kerül a MacBook Pro. A MacBook Pro minden bizonnyal egy komolyabb frissítésen esik át, megkapja a régóta rebesgetett OLED-es kijelzősávot a billentyűzet felett, ami arra szolgál majd hogy az elérhető funkciók az éppen futó alkalmazástól függően jelennek majd meg a billentyűzet feletti kijelző sávon. Ha a desktopot nézzük, akkor a jelenlegi fizikai gombokon megtalálható funkciókat érhetjük el. Viszont például ha a Safari az aktív app, akkor megjelenik a keresés és a szótárfunkció, az iMovie-ban a vágást könnyítik meg a gombok és finomabb hangerőállítást tesznek lehetővé. Ezek mellett a hangerőszabályzó gombok, és az alapnézetre váltás gombja mindig elérhető lesz. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy az Apple mikre használja majd pontosan ezt a plusz OLED kijelzőt.

MacBook-Pro-OLED-Sierra-cover

Az iMac frissítését is biztosra vesszük. Az iMac esetében alapvetően a belső változik, korábbi hírek szerint AMD videokártyákkal is választhatjuk majd az új modelleket, és biztosan új CPU is belekerül az igen régen nem frissített iMac családba.

A MacBook Air is frissülhet, bár ebben nem lehetünk biztosak. Mindenesetre a MacBook Airekre is ráférne már egy alaposabb ráncfelvarrás, hiszen tavasszal mindössze a memóriát növelte az Apple ezekben a gépekben.

Könnyen lehet, hogy a Mac Pro és a Mac mini is megújul, bár ezekről semmiféle információ nem szivárgott ki, tehát csak reménykedni lehet, hogy a több éve nem frissült Mac Pro és Mac minik is kapnak valamiféle frissítést.

Elképzelhető, hogy az idén megszüntetett Thunderbolt Display is utódot kap, több forrás szerint is az Apple az LG-vel működik együtt a fejlesztésben, melynek a végeredménye egy 5K felbontású kijelző lenne – valószínűleg a 27″-es Retina kijelzős iMackel megegyező felbontásban – ez több mint hétszeres pixelszámot jelent a Full HD-hez (1080p) képest.

Thunderbolt-Display-loop

iPadekre nem érdemes számítani, de ha csak a fenti Mac frissítések megtörténnek, már akkor is elég izgalmas bemutatónak nézünk elébe.

Lehet, hogy lesz egy “One more thing” is, az Apple állítólag egy otthoni személyi asszisztensen dolgozik, ami hasonló lehet az Amazon Echóhoz és a Google Home-hoz.

tim-cook-apple-one-more-thing-e1412867859939-1940x1090

Az esemény tehát október 27-én lesz, magyar idő szerint este 7 órai kezdettel. Ahogyan azt már évek óta megszokhattátok, az eseményt mi is élőben közvetítjük és kommentáljuk majd a Ustream stúdiójából.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!