imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Spamek eltávolítása a calendar alkalmazásból

Itt a hivatalos megoldás az iCloud naptár spamekre


Egy ideje beférkőzték magukat a különböző oldalakról érkező spamek a személyes iCloud naptárainkba. Ennek kivédése érdekében az Apple megtette az első lépéseket.

Ha valaki eddig még nem találkozott a jelenséggel, az kivételesen szerencsésnek mondhatja magát. Hál’ Isten eddig is létezett megoldás a probléma kiküszöbölésére, de most végre az Apple is tett lépéseket annak érdekben, hogy megállítsa a naptárak spamelését.

Éppen időben, már a saját naptáram is kezdett elburjánzani. A legrosszabb, hogy ezek a kéretlen naptárbejegyzések önmagukat generálják. Ha valamilyen visszajelzést küldünk egy ilyen spambejegyzésre, akkor azzal jelezzük a feladónak is, hogy aktív fiókra talált. Így egyre többször és egyre gyakrabban várhatunk ilyen értesítéseket.

Spam jelentése iCloud naptárban

Szép kis marketing húzás ez, azt meg kell hagyni. Viszont lehet, hogy itt a vége a nagy tömegeket elérő erőpolitikának. Az icloud.com-on ugyanis feltűnt az értesítéseknél egy „report” gomb az ismeretlen kontaktok által küldött eseményfelhívásoknál. Ezzel mostantól jelenthető vált az összes beérkező spam.

Az Apple egy adatbázisban gyűjti össze ezeket a jelentéseket, és ha úgy ítélik meg, akkor esetenként tiltják az esemény feladóját. Egyelőre csak az iCloud webes felületén érhető el ez a lehetőség: ha gondunk akadt ezzel, akkor csak itt tudunk reportolni. Viszont, ha itt megtesszük, akkor a feladó azonnal tiltásra kerül, és többé nem lesz gondunk vele. Én is jelentettem az összeset, gyakorlatilag 3 perc alatt az összes spamet sikerült kiírtanom a naptáramból.

Report visszajelzés az iCloudtól

Kár érte, pedig a kínai webshopok igen furfangos marketing eszköze volt ez. Ha Gmailt használsz, akkor az ilyen promóciós levelek eleve egy külön mappába kerülnek, amiket senki se követ nyomon. A naptárbejegyzés egy sokkal közvetlenebb, személyesebb felület. Egy frappáns címből minden kiderül és jó eséllyel azonnal célba is ér az üzenet, főleg, ha a naptár számára engedélyezve vannak a push értesítések. Az Apple korábban elég szűkszavúan kommentálta a jelenséget:

„Sajnáljuk, hogy néhány felhasználónk fiókjában spamek jelentek meg. Aktívan dolgozunk azon, hogy kiküszöböljük és csorbát és megakadályozzuk, hogy egyesek kéretlen üzeneteket küldjenek.”

iCloud naptár értesítések

Amellett persze, hogy minél több ilyet jelentünk, egy alternatív megoldásként szolgálhat, ha létrehozunk egy külön spam naptárat és itt kikapcsoljuk az értesítéseket. Így ugyanúgy megkapjuk őket, csak épp nem zavarja a felhasználói élményt. Emellett persze továbbra se reagáljatok ezekre az esemény felhívásokra.

Forrás: Apple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!