imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a júliusi Apple Campus 2 videó


Ha új hónap, akkor új Apple Campus 2 videó: Matthew Roberts tegnap közzétette az Apple új cupertinói főhadiszállásának építéséről készült drónvideóját. Szinte mindenki csak az ikonikus központi épületet, az űrhajót figyeli, de ebből a videóból jól látszik, hogy nagyon-nagyon sok mindent építenek még azon kívül.

Érdekes módon az Apple Campus 2 drónvideók „atyja”, Duncan Sinfield a cikk megírásáig még nem tette közzé a saját szokásos havi felvételét. Roberts márciusban szállt be a buliba, hisz az Apple körül még a drónvideópiac is forrong! Ha még ma befutna Sinfield videója, akkor betesszük majd a cikk végére. Addig is tekintsétek meg a júliusi, majdnem négy és fél perces videót, ami 4K-ban is nézhető:

Roberts nagyon kedvesen még feliratokat is gyártott a videóhoz, így folyamatosan láthatjuk a megdöbbentő adatokat, ami annak fényében érthető, hogy gyakorlatilag majdnem egy pilisvörösvárnyi embertömeg (11-13 ezer ember) fog a Campus 2-ben dolgozni, tehát valójában várost építenek. Márpedig a városlakóknak is kell néha mozogniuk, úgyhogy építenek is nekik egy 9 300 négyzetméteres fitneszcentert. Csak összehasonlításképp: a tervek szerint a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret 2018-ra egy új utasmólóval bővítik ki, ezáltal a terminál utasforgalmi területe közel tízezer négyzetméterrel lesz nagyobb. Azt is megtudhattuk, hogy a(z általunk csak Tim Cook piramisnak becézett) földkupac el fog tűnni, mert fel fogják használni a végső tereprendezéskor.

A fenntarthatóság jegyében az Apple tervei szerint az egész Apple Campus 2 megújuló energiaforrásból fog működni. Ehhez 16 Megawattot a videón is látható napelemek, további 4 Megawattot pedig a hírek szerint a Bloom Energy által gyártott energiacellék fognak biztosítani. Nem vállalkozom arra, hogy elmagyarázzam a működését, inkább nézzétek meg ezt a videót, amiből kiderül, hogy miért tudnak ezek a „dobozok” ennyi energiát termelni, alacsony széndioxid-kibocsájtással.

Nem véletlen az Apple választása, ugyanis 2012-ben az észak-karolinai adatközpontjukhoz már vásároltak 24 Bloom Energy Servert. Azt még nem lehet tudni, hogy melyik modellt választják a Campus 2-höz, de a Bloom szerint a mostani Energy Server 5 cellájuk 65%-kal gazdaságosabban működik és kétszer annyi energiát termel, mint a korábbi modellek, és képesek a természetes- és biogázokat hasznosítani, így a metánt is.

Frissítés: itt van Duncan Sinfield videója is.

Forrás: Apple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!