imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a MacBook Air utódja és BRUTÁL!


Az Apple végre valahára bemutatta a MacBook Air következő generációját. Na, erre a termékre tényleg megérte várni. Retina kijelző, Touch ID, USB-C. Minden kívánságunk így váljon valóra.

Éppen még zajlik a közvetítés a háttérben miközben ezt a cikket írom, hogy előre is elnézést a felspanolt hangnemért, de atyaég. Végre egy olyan bemutató, amitől rendesen izgalomba lehet jönni. Ebben pedig komoly szerepet játszik a cikk alanya, a sokak által már temetett MacBook Air legújabb generációja. Merthogy ez a gép brutál király lett. Tényleg, őszintén. Nézzétek csak ezt a videót!

Nade, elég az ömlengésből, jöjjenek az adatok. Első és legfontosabb, végre megkaptuk a Retina kijelzőt! 13,3 inches kivitelben, 4 millió pixellel. Vége a már kissé elavultnak ható ezüst keretnek; szép fekete, aránylag vékony kávát kapunk, egész konkrétan 50%-kal vékonyabban, mint a korábbinál.

Hasonlóan nagy királyság, hogy bekerült a sok szempontból nagyon fontos T2-es chip is. Ez rengeteg biztonsági funkció mellett többek közt a Touch ID érkezését is jelenti, ami baromi szuper kis finomság lesz. Úgyse a Touch ID-re van szüksége sokaknak, hanem az ujjlenyomat-leolvasás kényelmére.

Csatlakozás terén folytatódik az Apple-féle USB-C hadjárat. Kettő mindenre képes USB-C, és egy darab 3,5 milliméteres jack az összes port a gépen. 2016 óta volt már időnk megszokni a csatlakozók hiányát, ezen már különösebben nem rökönyödünk meg. Nem mellesleg pedig legalább 2 van belőle, és nem egy mint a 12“-es Retina MacBookon. (Tényleg, ezzel a termékkategóriával most mi lesz?).

Hab a tortán az új Butterfly mechanikás billentyűzet, a Hey Siri támogatás, a nagyobb Force Touch képes Trackpad, a hangosabb, jobb hangszórók és a három mikrofon az oldalakon.

A sebességről a 8. generációs Intel Core i5 processzor fog gondoskodni, amit maximálisan 16 gigabájt RAM tud kisegíteni. Ja, és SSD-ből akár 1,5 terát is kérhetünk bele, persze ennek meglesz a felára az biztos. Az aksi is hozza majd a szokásás Air üzemidőt a névleges 12 órával böngészés mellett. Elég ütős kombó.

Főleg ha hozzávesszük, hogy a fizikai méret tovább csökkent. Súlyra valamivel kevesebb, mint 1 kilogramm, összesen pedig 17%-kal kisebb a kiterjedése. Vastagságra 15.6 milliméter számlál. Mindezt pedig egy olyan házban, amit 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készítettek. Ezzel ez a legzöldebb Mac valaha, ami igen dicséretes eredmény.

Nyilván a kulcskérdés ilyenkor az ár. Magyar árakat még nem tudunk, de azt kell mondjuk, az amerikai alapján, hogy ehhez a tudáshoz képest kifejezetten korrekt lett a cédula az 1 200 dolláros alapárral.

Majd elfelejtettem: különböző színopciók közül is választhatunk. A sláger space gray és ezüst mellett megjelent egy arany változat is, amit én inkább neveznék korallnak a képek alapján.

Király, tényleg!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!