imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a márciusi Apple Campus 2 drónos videó


Megfogadtuk, hogy havonta legfeljebb egyszer számolunk be az Apple Campus 2 építési területe fölött készített drónos videókról. Nem ez az első márciusi videó, de az AppleInsider kétperces kisfilmje azért is praktikus, mert bepótolhatjuk benne azt is, ha esetleg az utóbbi hónapokban lemaradtunk volna az építkezésről.

A mostani videóban ugyanis összehasonlítják a tavalyi, idei februári és a márciusi állapotokat, például ami a hatalmas parkolóházat, vagy a – mai árfolyamon – 45 milliárd forintba kerülő előadótermet illeti – ez utóbbi egyébként nagyjából már készen is van, legalábbis jól kivehető a több mint 11 ezer négyzetméteres, ezer fő befogadására alkalmas létesítmény kör alakú struktúrája. A parkolóház betonszerkezete is első ránézésre úgy-ahogy befejezettnek tekinthető, persze azért lesz még vele munka a jövőben, például a tervek alapján be kell borítani a tetejét napelemekkel.

A márciusi videóban láthatjuk, hogy elkezdték kialakítani azt az alagutat, ami a Pruneridge Avenue-t fogja helyettesíteni. A telek megvásárlásakor ugyanis ez az út keresztezte az építési területet, amit ideiglenesen lezártak, a tervek alapján pedig majd a föld alatt nyitják újra, vagyis egy közút fogja keresztezni az Apple Campus 2 területét alagút formájában. Innen lehet majd eljutni egyébként a két négyemeletes parkolóházba is.

Számomra egyébként most tűnt fel először, hogy szinte közvetlenül az építkezés mellett található egy lakópark, ami szinte beleharap az Apple Campus 2 területébe. Kíváncsi lennék, hogy az ottani lakók mennyire tolerálják a folyamatos építkezést, ami valószínűleg elég sok zajjal és porral jár. Persze ha elkészül az Apple űrhajója, akkor a kilátás valószínűleg jobb lesz, mint annak idején a HP campusa esetében – arról nem is beszélve, hogy valószínűleg az ingatlanárakat is megdobja az Apple beruházása, amikor várhatóan 2016 végén elkészül.

Apple Campus 2 lakópark

Az Apple új főhadiszállásának tervét még 2011-ben nyújtotta be Steve Jobs a cupertinói városi tanácsnak – ez volt az Apple volt vezérigazgatójának utolsó nyilvános szereplése halála előtt. A hatalmas, 260 ezer négyzetméter alapterületű kör alakú épület 12 ezer Apple-dolgozó munkahelye lesz, és a tervek szerint a gyűrű belsejét, illetve a telek többi részét parkosítani fogják – ezzel zöldterület lesz a korábban nagyrészt betonnal borított ingatlanból.

Az AppleInsider ezt a videót is egy 1300 dolláros DJI Phantom 2 Vision+ drónnal készítette. Az eredeti cikk végén szerepel egy felhívás, miszerint az egyszerűbb drónok hatótávolsága nem elég a terület berepüléséhez, illetve tapasztalatlan pilótáknak nem ajánlják, hogy az Apple Campus 2 fölött röpködjenek. Ez kíváncsivá tesz, hogy vajon hány drón zuhant rá eddig az építkezésre, illetve hány olyat vittek haza a gyerekeknek a munkások, amik elvesztették a rádió- vagy Wi-Fi-kapcsolatot a „pilótájukkal”, és automatikusan leszálltak a területre.

Forrás és képek: AppleInsider. Borítókép: MacMagazine.com.br

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!