imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a Microsoft új, intelligens kameraappja, a Pix


Megérkezett az App Store-ba a Microsoft új, Pix névre keresztelt fotós alkalmazása, melynek fejlesztéséről egy ideje már hallani lehetett. A Pix első ránézésre egy egyszerű kameraappnak tűnik, de a Microsoft állítása szerint a háttérben nagyon komoly algoritmusok dolgoznak azért, hogy a korábbiaknál sokkal jobb képeket készíthessünk az iPhone-unkkal.

Az alkalmazás letöltése után egy nagyon egyszerű felületet láthatunk, ahol tulajdonképpen semmiféle beállítási lehetőséggel nem találkozunk azon kívül, hogy az előlapi vagy a hátlapi kamerát szeretnénk-e használni, illetve fotót vagy videót készítenénk. Ettől függetlenül folyamatosan dolgozik a háttérben a Smart Capture funkció – ezt észre is vehetjük az élőképen – ami a Microsoft szerint egészen új szintre emelheti az iPhone-os képeket:

A Microsoft Pix olyan, mintha egy profi fotós lakna a telefonodban – mindig állítgatja a beállításokat, kiválasztja a legjobban sikerül képeket, és mindegyiket fel is javítja. Sőt, már akkor elkezd fotókat készíteni, amikor még meg sem nyomtad az exponálógombot, így biztosan nem maradsz le a legjobb pillanatról.

Microsoft Pix

Kiemelt figyelmet szenteltek az emberek fotózására, mivel a Microsoft szerint ez az egyik legnépszerűbb téma – ebben nem is nagyon vitatkoznánk velük. Az alkalmazás felismeri az arcokat, és ez alapján választja ki az elkészült sorozatból azt a képet, ahol az alany a kamerába néz, vagy éppen nem pislog. Ugyanígy ki tudja szűrni a bemozdult képeket, illetve az expozíciót is úgy állítja be, hogy az arcok a lehető legjobban látsszanak, de ez mégse menjen mondjuk a háttér rovására. Kipróbáltuk, valóban elég jó hatásfokkal teszi a dolgát.

Microsoft Pix

A Pix automatikusan készít úgynevezett Live Image-eket is. Igen, a névhasonlóság nem véletlen az Apple-féle Live Photos funkcióval, ugyanis nagyjából ugyanarról beszélünk. A különbség annyi, hogy a Microsoft alkalmazásában ez a funkció magától aktiválódik ha az algoritmus érdekes mozgást fedez fel a képen, illetve stabilizálja is az elkészült loopolt videót, hogy valóban csak az mozogjon, aminek kéne. A Pix iPhone 5s-től fölfelé működik, vagyis a régebbi modellek tulajdonosainak sem kell lemondania az élő fotókról, ellentétben az Apple megoldásával.

Az elkészült fotóknál egyetlen koppintással lehetőségünk van összehasonlítani a képet amit mi csináltunk az exponálógomb lenyomásával, és amit végül az alkalmazás választott ki és javított fel. A legtöbb esetben tényleg sokkal jobb eredményt ad a Pix mint mondjuk a Kamera app tette volna, az igazi ereje főleg beltérben, emberek esetén, vagy mozgó témáknál jön ki. A fotókat automatikusan el is menti a gyári Fotók alkalmazásba, illetve törlés esetén onnan is eltávolítja őket (egy plusz gombnyomás után).

Ha videókat készítünk, az app a hagyományos videó mellett létre tud hozni egy „hyperlapse”-et is. Itt sem véletlen a névazonosság az Instagram-féle Hyprelapse appal, tulajdonképpen ugyanazt a funkciót kapjuk meg: egy stabilizált videót, melyet tetszés szerint akár 32x-es sebességig gyorsíthatunk fel.

Az összehasonlító képeket így készítette a Microsoft, egy olyan távkioldóval, ami egyszerre exponált a két iPhone-on.
Az összehasonlító képeket így készítette a Microsoft, egy olyan távkioldóval, ami egyszerre exponált a két iPhone-on.

A Pix ingyenesen tölthető le az App Store-ból iPhone-re és iPadre, azt kell mondanunk, hogy a Microsoft – mint az utóbbi időben oly sokszor – ismét egy jó, érdekes és hasznos alkalmazást készített iOS-re.

• Microsoft Pix letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes)

Forrás: Microsoft via iMore.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!