imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a Snapchat-Bitmoji integráció


A tegnapi nap során újabb frissítés érkezett az egyre népszerűbb Snapchat apphoz: mostantól Bitmoji képekkel is felmatricázhatjuk a fotóinkat, valamint beszélgetésekben is használhatjuk a személyre szabott emojikat.

A Bitstrips még 2007-ben alakult, eredetileg az volt a funkciója, hogy személyre szabott képregényeket tudtunk vele készíteni, majd 2014-ben kicsit átpozicionálták magukat, és a fő profillá az egyedi avatarok váltak. A felhasználók az app letöltése után válogathatnak a különböző arctípusok, bőrszínek, hajviseletek és -színek közül, így létrehozhatják a saját magukra leginkább hasonlító karaktert, majd így készíthetnek „bitmojikat”.

A Bitstrips a befektetőktől 11 millió dollárt kalapozott össze, ami a startupok mai világában nem számít különösebben nagy összegnek, de aztán mégis rájuk mosolygott a szerencse: néhány hónapja ugyanis felvásárolta a céget a Snapchat, és ugyan a pontos összeget nem ismerjük, a források 100 millió dolláros nagyságrendről beszélnek, amit készpénzben és részvényekben vegyesen fizettek ki Jacob „Ba” Blackstocknak és a befektetőinek.

Idő kérdése volt tehát csupán, hogy előbb-utóbb feltűnnek a bitmojik a Snapchat appban is, igazából az a furcsa, hogy erre ennyit kellett várni. Most azonban megérkeztek, és bárki ráteheti őket a fotóira vagy üzenetekbe ágyazhatja a képecskéket – a Snapchat hátszelével valószínűleg nagyot ugrik a Bitmoji népszerűsége is. Ha használni szeretnénk a funkciót, töltsük le a Bitmoji appot az App Store-ból, készítsük el az egyedi avatarunkat (ha még nincs), majd indítsuk el a Snapchat appot, ahol a beállításokban kapcsolhatjuk össze a két szolgáltatást. A Snapchat még egy képregényt is készített:

tumblr_inline_oak9yixHgz1qbp58u_1280

Sőt, egy videót is összeraktak az egyébként nagyon egyszerű beállításról:

A Snapchat gőzerővel fejleszt az utóbbi időben, szinte heti-kétheti rendszerességgel adnak ki valamilyen újdonságot – a vetélytársak pedig igyekeznek minél gyorsabban lemásolni ezeket, hogy versenyben maradjanak. Legutóbb a Memories funkcióval bővült az alkalmazás, mellyel a snapjainket az alkalmazáson belül (tehát nem az iPhone-on lévő Fotók appban) tárolhatjuk el, ezeket persze szokás szerint szerkeszthetjük is, majd később megoszthatjuk őket az ismerőseinkkel, vagy egyszerűen csak megmutathatjuk nekik.

Forrás: Snapchat via 9to5Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!