imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a Theater mód a watchOS 3.2 bétában


Vége a pletykáknak, megérkezett a Theater mód a watchOS 3.2 első bétájával. Inaktívvá teszi a kijelzőt, lenémítja az órát, mégis egy koppintásra marad az össze értesítés.

A Theater módot az ujjunkat alulról fölfelé húzva érhetjük el a kontroll centerből. Ha rákoppintunk a két álarcot ábrázoló ikonra, akkor narancssárgára vált a színe, ekkor aktiválódik a többnyire éjszaka használatos funkció. Előzetesen mindenki azt gondolta, hogy szemkímélő szerepet fog betölteni a mozi / dark mód, de mostanra világossá vált, hogy ugyan az esti órákban lesz nagyon hasznos, de nem elsősorban ezt a szerepet fogja betölteni.

Screen-Shot-2017-01-31-at-7.02.43

Ha valaki rendelkezik már Apple Watch-csal, az tudja jól, hogy néha bizony kellemetlenséget tud okozni a felvillanó kijelző és az értesítésekből adódó hang. Utóbbit már az első watchOS megjelenése óta kiiktathatjuk a Ne zavarjanak funkció (Do not disturb) használatával. Ugyanakkor ezzel nem csak némítunk, hanem egyből az értesítéseket is kinyírjuk. Persze van dedikált kapcsoló a halkításra, ekkor ugyanúgy jönnek a felugró értesítések és a kijelző is állandóan ki-be kapcsolgat.

Screen-Shot-2017-01-31-at-7.03.21

Az új funkcióval ennek vége, bekapcsolása után az értesítések változatlanul érkezni fognak, a Haptic feedback is aktív marad, de a kijelző nem fog bekapcsolni és az óra is végig csöndben fog maradni. Továbbá, ha magunk elé helyezzük az órát, akkor sem fog életre kelni a kijelző, hiszen tudni fogja, hogy éppen nem vagyunk rá kíváncsiak. Ez baromi jól jöhet moziban / színházban vagy épp alvás közben. Így nem zavarja az óra a felhasználót alvás közben vagy egy olyan helyen, ahol nem épp illendő dolog mások szemébe világítani, így például egy film közben.

Screen-Shot-2017-01-31-at-7.03.38
Egyrészt aksi kímélő megoldás, másrészt, aki az órájával a csuklóján alszik, az belefuthatott már abba problémába, hogy néha bizony felvillan a készülék, ami rendkívül idegesítő tud lenni az éjszaka közepén. Amikor pedig már alkalmas az idő, hogy rálessünk ki és mit akart tőlünk az éjszaka közepén, akkor csak rá kell koppintani a kijelzőre vagy megnyomni a digitális koronát, és az összes értesítés elénk tárul.

 

A Theater mód egyelőre csak Apple Watch-ra érhető el a watchOS 3.2 béta segítségével, a publikus megjelenésre még várnunk kell. Arról nincs hivatalos információ, hogy vajon ez a funkció bele fog-e kerülni az iOS következő változatába is, én nagyon díjaznám – vezetés közben sem lenne utolsó megoldás.

Források: The Verge és 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!