imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a vitákat kiváltó Steve Jobs dokumentumfilm előzetese


Úgy tűnik, mostanság népszerű téma Steve Jobs élete. A meglehetősen kalandos utat bejárt Sony-féle játékfilm mellett a Magnolia Pictures és a CNN Films gondozásában nemrég elkészült egy dokumentumfilm is, melynek címe Steve Jobs: The Man in the Machine.

A filmet az Oscar- és Emmy-díjas Alex Gibney rendezte, a producer pedig az a Gaby Darbyshire, aki korábban a Gawker vezérigazgató-helyettese volt. Azé a Gawkeré, melynek érdekeltségei között a Gizmodo is szerepel. Az a Gizmodo, ami aktív részese volt az eltűnt iPhone 4 prototípus körüli sztorinak, a készüléket ugyanis megvették a megtalálótól, majd egy cikkben mutatták be az olvasóiknak.

Steve Jobs ennek természetesen finoman szólva sem örült különösebben, ezért hatalmas hadjáratot indítottak a Gizmodo ellen, a rendőrség házkutatást tartott az egyik szerző, Jason Chen lakásában, számítógépeket foglaltak le, az Apple pedig évekre kitiltotta a stábot mindenféle termékbemutatóról. Ebből is látszik, hogy a viszony nem volt éppen felhőtlen, és ezen valószínűleg a Steve Jobs: The Man in the Machine sem fog segíteni – bár Darbyshire azóta már nem dolgozik a Gawkernél.

Steve Jobs dokumentumfilm-poszter

A dokumentumfilm eredetileg az SXSW filmfesztiválon debütált idén, a premier alatt állítólag több Apple-alkalmazott is elhagyta a termet, annyira nem tetszett nekik az, amilyen képet Steve Jobsról festenek a vásznon. Eddy Cue pontatlannak és rosszindulatúnak nevezte az alkotást, hozzátéve, hogy nem azt a Steve-et ábrázolja, akit ő ismert:

Az előzetes eleje még teljesen pozitív hangvételű, aztán a második felében átvált valami egészen másba, és Jobs sötét, kulisszák mögötti oldalára akarja felhívni a figyelmet. A film a Mashable értesülései alapján szeptember 4-én jelenik meg az amerikai mozikban. Magyar premierről egyelőre nincs hír, de elvileg a különböző online szolgáltatásokon – így akár az iTunes-on – keresztül is megvásárolhatjuk majd.

Forrás: AppleInsider, Mashable.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!