imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a WhatsApp Macre


Itthoni idő szerint tegnap este jelentette be a WhatsApp, hogy mostantól asztali számítógépekre is letölthetjük a népszerű csevegőalkalmazást, melynek a Facebook legutóbbi bejelentése alapján több mint egymilliárd felhasználója van.

Webes felületről egyébként eddig is elérhettük a számítógépünkön a WhatsApp szolgáltatást, a mostani natív app tehát azoknak jöhet jól, akik nem szeretik, ha minden böngészőablakokban a füleken történik. Az alkalmazást Macre (OS X 10.9-től fölfelé) és Windowsra (8, vagy újabb) is letölthetjük. A bejelentésben ezt írja róla a WhatsApp blogja:

Ma bemutatjuk az asztali alkalmazást, így új módon tarthatod a kapcsolatot ismerőseiddel, bárhol, bármikor – a telefonodról, vagy akár a számítógépedről otthon vagy munkában. A WhatsApp Webhez hasonlóan az asztali app is a telefonod kiterjesztése: tükrözi a beszélgetéseket és az üzeneteket a mobilkészülékedről.

79a77be6e2d3985e0a2bc8dd7d4a1f8086fc6334

Ez utóbbi állítás olyannyira igaz, hogy legalább az első indításkor mindenképp szükségünk lesz a telefonunkra, és az azon futó WhatsApp alkalmazásra. A maces verzió ugyanis egy szép nagy QR-kóddal indul, amit a telefonunkról kell beolvasni. Mivel én nem vagyok egy gyakorlott felhasználó, kellett pár másodperc, mire leesett, hogy a Settings fül alatt a „WhatsApp Web” menüpontra kattintva olvashatom be a kódot.

Innentől viszont megy minden, mint a karikacsapás, tudunk üzeneteket küldeni és fogadni, ezek pedig természetesen szinkronizálódnak a telefonunkkal is. Érdemes bekapcsolni azt a funkciót, hogy maradjunk bejelentkezve, különben minden indításkor végig kell vinnünk a QR-kódos procedúrát. A kezelőfelület egyébként nem igazán illeszkedik a megszokott Mac-világba, főleg az oldalsávban megjelenő tartalmak animációival, de nem néz ki annyira vészesen.

WhatsApp Mac

A WhatsAppról legutóbb akkor írtunk, amikor a Facebook bejelentette, hogy a szolgáltatás összes üzenetét titkosítják. „End-to-end” titkosításról van szó, vagyis az üzeneteinket a szolgáltatók és az alkalmazásfejlesztők sem láthatják, a kommunikáció az elejétől a végéig teljes mértékben titkosítva van. Ez ráadásul alapértelmezettként automatikusan bekapcsolásra került, vagyis nekünk semmit nem kell tennünk. A WhatsApp alapítója, Jan Koum akkor többek között személyes okokkal is indokolta a lépést:

Az emberek privát kommunikációjának védelme az egyik alapelvünk a WhatsAppnál, számomra pedig személyes jelentőséggel is bír. A Szovjetunióban nőttem fel a kommunista uralom alatt, és a családom Egyesült Államokba való költözésének egyik oka az volt, hogy a hazámban az emberek nem beszélhettek szabadon.

• WhatsApp letöltése asztali számítógépekre (ingyenes)

Forrás: WhatsApp via The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!