imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a YouTube Gaming!


Akik szeretnek játszani, vagy esetleg e-sport közvetítéseket nézni, azoknak biztos ismerős a Twitch neve. Ez egy olyan weboldal, ahol azt nézhetjük, ahogyan más emberek (gyakran profi és félprofi játékosok) egy bizonyos játékkal játszanak. Az ő trükkjeiket, taktikáikat és játékstílusukat elsajátítva fejlődhet tulajdonképpen bárki. A Google az új szolgáltatásával éppen ezt a weboldalt szeretné letaszítani a virtuális trónról. A YouTube Gaming alkalmazás mától elérhető az App Store-ban.

Igaz, egyelőre csak az amerikai App Store-ból lehet letölteni az alkalmazást (bár támogatja a magyar nyelvet), de ha már letöltöttük és elindítjuk, akkor a szolgáltatás itthon is használható. Éppen ezért, aki türelmetlen az regisztráljon egy ilyen felhasználót, töltse le az alkalmazást, majd váltson vissza. Amerikai Apple ID-t ugyanúgy tudunk létrehozni, mint magyart, mindösszesen csak más lehetőségeket kell kiválasztanunk, illetve egy amerikai címet kell megadnunk. Az Apple ID regisztrációról szóló iSTYLE TV részt itt találjátok. Egyébként a magyar Store-ba is lassan megérkezik az alkalmazás, tehát érdemes lehet várni egy kicsit, ha nem akarunk a felhasználókkal bajlódni.

Nemsokára talán lehetőségünk lesz a ReplayKit segítségével iOS-ről is streamelni
Nemsokára talán lehetőségünk lesz a ReplayKit segítségével iOS-ről is streamelni

Az induláskor már rengeteg streamer közvetített, ezek főleg azok az emberek, akik a YouTube Gaming béta korszaka óta játszanak. Nekik igazából annyi a dolguk, hogy egy általuk választott játékkal játszanak, egy program segítségével ezt sugározzák. Lehet, hogy laikus ember nem gondolná, de ezért a nézők nagyon gyakran adományoznak a streamernek. Még inkább hihetetlen, de egy profi játékos akár fél millió dollárnyi adományt is össze tud szedni egy évben. Ez nagyjából 12 millió forintos havi fizetésnek felel meg.

A Newbee csapata keres a legjobban a streameléssel, évi 1 millió dollár körül.
A Newbee csapata keres a legjobban a streameléssel, évi 1 millió dollár körül.

A webes felület már itthon is elérhető a YouTube Gaming oldalán. Itt találjuk az összes élő adást, sőt videókat is nézhetünk. Szűrhetünk csatornára és játékokra is. A játék oldalon pedig tényleg mindent megtalálunk, amire kíváncsiak lehetünk. Ha pedig kedvet kaptunk esetleg egy játékhoz, akkor rengeteg segítséget kapunk, hogy miként induljunk neki az új kalandnak.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!