imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a YouTube Gaming!


Akik szeretnek játszani, vagy esetleg e-sport közvetítéseket nézni, azoknak biztos ismerős a Twitch neve. Ez egy olyan weboldal, ahol azt nézhetjük, ahogyan más emberek (gyakran profi és félprofi játékosok) egy bizonyos játékkal játszanak. Az ő trükkjeiket, taktikáikat és játékstílusukat elsajátítva fejlődhet tulajdonképpen bárki. A Google az új szolgáltatásával éppen ezt a weboldalt szeretné letaszítani a virtuális trónról. A YouTube Gaming alkalmazás mától elérhető az App Store-ban.

Igaz, egyelőre csak az amerikai App Store-ból lehet letölteni az alkalmazást (bár támogatja a magyar nyelvet), de ha már letöltöttük és elindítjuk, akkor a szolgáltatás itthon is használható. Éppen ezért, aki türelmetlen az regisztráljon egy ilyen felhasználót, töltse le az alkalmazást, majd váltson vissza. Amerikai Apple ID-t ugyanúgy tudunk létrehozni, mint magyart, mindösszesen csak más lehetőségeket kell kiválasztanunk, illetve egy amerikai címet kell megadnunk. Az Apple ID regisztrációról szóló iSTYLE TV részt itt találjátok. Egyébként a magyar Store-ba is lassan megérkezik az alkalmazás, tehát érdemes lehet várni egy kicsit, ha nem akarunk a felhasználókkal bajlódni.

Nemsokára talán lehetőségünk lesz a ReplayKit segítségével iOS-ről is streamelni
Nemsokára talán lehetőségünk lesz a ReplayKit segítségével iOS-ről is streamelni

Az induláskor már rengeteg streamer közvetített, ezek főleg azok az emberek, akik a YouTube Gaming béta korszaka óta játszanak. Nekik igazából annyi a dolguk, hogy egy általuk választott játékkal játszanak, egy program segítségével ezt sugározzák. Lehet, hogy laikus ember nem gondolná, de ezért a nézők nagyon gyakran adományoznak a streamernek. Még inkább hihetetlen, de egy profi játékos akár fél millió dollárnyi adományt is össze tud szedni egy évben. Ez nagyjából 12 millió forintos havi fizetésnek felel meg.

A Newbee csapata keres a legjobban a streameléssel, évi 1 millió dollár körül.
A Newbee csapata keres a legjobban a streameléssel, évi 1 millió dollár körül.

A webes felület már itthon is elérhető a YouTube Gaming oldalán. Itt találjuk az összes élő adást, sőt videókat is nézhetünk. Szűrhetünk csatornára és játékokra is. A játék oldalon pedig tényleg mindent megtalálunk, amire kíváncsiak lehetünk. Ha pedig kedvet kaptunk esetleg egy játékhoz, akkor rengeteg segítséget kapunk, hogy miként induljunk neki az új kalandnak.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!