imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt az Angry Birds film első előzetese


Ha van egy aranytojást tojó madarad, akkor bizony próbálsz annyi tojást kisajtolni belőle, amennyit csak lehet. Az Angry Birds pont ilyen, ezért nem meglepő, hogy a Rovio az alkalmazások mellett jelen lévő kismillió különböző ajándéktárgy mellé egy egész estés animációs filmhez is szívesen adja a jól bejáratott nevet. Bár ne tennék.

Volt az az időszak, amikor filmekből készültek játékok, de jól mutatja az idők változását, hogy mostanában ez egyre gyakrabban fordítva fordul elő: egy sikeres videojátékból készül film. Azt most hagyjuk, hogy általában ezek milyen minőségűre sikerülnek (Hitman, Doom, hm?), a legtöbbször elég bevételt termelnek.

Angry Birds film

Amikor közel hat éve, 2009 végén megjelent az első Angry Birds játék iOS-re, valószínűleg még a finn Rovio sem gondolta, hogy ekkora karriert fut majd be a mérges madarak és a gonosz disznók háborúja. De ha egy biznisz beindul, addig kell pörgetni, amíg lehet, így az eredeti játékot 15 további követte, aztán megjelentek képregények, plüssfigurák, mindenféle ajándéktárgyak, üdítők, rajzfilmsorozatok, sőt, vidámparkok is. Úgyhogy tulajdonképpen logikus, hogy a Sony Pictures gondozásában jön a mozifilm is, aminek most jelent meg az első előzetese. Íme:

A producer és finanszírozó a Rovio, az animációért pedig a Sony Pictures Imageworks felel majd. A rendezői széket az animációs műfajban veteránnak számító, rendezőként azonban újonc Clay Kaytis és Fergal Reilly kapta meg, a forgatókönyvet Jon Vitti írja. Úgy tűnik, hogy a Rovio semmit nem akar a véletlenre bízni, ezért a biztonság kedvéért leszerződtették David Maiselt is, aki a Marvelnél olyan filmek esetében producerkedett, mint az Iron Man és a Thor.

Angry Birds film

A hírek szerint a gyártás költsége 80 millió dollár körül alakul majd, e mellé a Rovio még 100 millió dollárt dob a marketingbüdzsébe, vagyis az elkövetkező hónapokban valószínűleg a megszokottnál is többet találkozunk majd a csúzlikból kilőtt madarakkal. Sikerült például szerződést kötni a LEGO-val is, így jövő tavasszal érkeznek az Angry Birds-témájú legószettek. A premier dátuma jelenleg 2016. május 20.

Angry Birds film

Hogy miről szól majd a film, az az előzetesből számunkra nem derült ki egyértelműen, talán valami olyasmi lenne a lényeg, hogy a Red névre keresztelt (hahh!) piros madárnak komoly dühkezelési problémái vannak. Persze megjelennek a malacok is, akik elég esetlennek tűnnek, és szinte az összes, az évek során bemutatkozó Angry Birds madárral is találkozunk. Hogy végignevettük volna a két és fél percet, az „enyhe” túlzás, de talán más a filmmel megcélzott célcsoport. Nektek hogy tetszik?

Forrás: iMore. Képek: Rovio.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!