imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Itt az Apple nőnapi videója


A friss anyag egy csapat sikeres nővel ünnepli a közelgő alkalmat, a zenéről stílszerűen Beyoncé gondoskodik.

A Behind The Mac (a Mac mögött) kampánnyal pár napja foglalkoztunk utoljára, mikor az Apple japán részlege által készített animés reklámról tudósítottunk. Úgy tűnik, hogy a cupertinóiak számítógépeit népszerűsítő sorozat fokozza a tempót, hiszen máris itt az új rövidfilm, ami ezúttal a március 8-án esedékes nemzetközi nőnap témájára fókuszál.

Az „International Women’s Day” címen futó alkotás végig fekete-fehér, s összesen 16, a saját területén nagy sikereket elért nő fotóját villantja fel különböző Macek társaságában. A sorban egy G4 Cube is tiszteletét teszi, méghozzá Gloria Steinem nőjogi aktivista és újságíró asztalán 0:10-nél. A diavetítést Beyoncé 2013-as slágere, a Flawless kíséri, a feminista témájú dalt Chimamanda Ngozi Adichie nigériai író egy korábbi beszédéből kivágott részlet indítja.

A videón szereplő hölgyek társasága meglehetősen sokszínűnek mondható. Egyrészt feltűnik egy sor sztár, például Lady Gaga, Olivia Wilde, vagy Alicia Keys.  Másrészt nem kizárólag a szórakoztatóiparból érkeznek a kiemeltek. Az anyagot például Malála Júszafzai, a világ legfiatalabb Nobel-díjasa indítja, de 0:25-nél láthatjuk Audrey Gelman CEO-t is, aki első terhes nőként szerepelt egy üzleti magazinban. A legérdekesebb viszont talán a 00:27-nél feltűnő Black Mamba, egy orrvadász-ellenes női akciócsoport Dél-Afrikából.

Elizabeth Banks színésznő és rendező.

A rövidfilmet természetesen Tim Cook is megosztotta Twitterén, méghozzá a következő szavakkal:

A tudósoknak, a zenészeknek, a sportolóknak, az anyáknak, a vállalkozóknak, a művészeknek, a mérnököknek, a tanároknak – minden nemzedék nőinek, akik előre visznek minket és megmutatják a lányoknak, hogy a jövő határtalan: titeket ünneplünk.

Az anyagban szereplő nők teljes listáját időzítéssel együtt megtalálod a Youtube-on a videó leírásában.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!