imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt az első értelmes iOS 8-widget: Philips Hue


Az iOS 8 megjelenésével lehetőséget kaptunk arra, hogy telepakoljuk mindenféle apró widgettel az iPhone-unk Notification Centerét. Vannak itt számológépek – amiket egy időben betiltott az Apple az App Store-ban, aztán újra engedélyezte őket –, tennivalólisták, időjárás-widgetek, stb.

Itt az iMagazin hasábjain is írtunk már például a Vidgets nevű widget-gyűjteményről, aminek segítségével sok kis (haszontalan) widgetet pakolhattunk ki a felülről előbújő értesítési központba. Sok értelme annak sem volt, legfeljebb azoknak, akik mindenképp csökkenteni akarták az iPhone-juk akkumulátoridejét, bár pályafutásom alatt kevés ilyen emberrel találkoztam.

Néhány napja azonban megjelent az App Store-ban a Philips Hue alkalmazásvezérelt izzóihoz tartozó távirányító-appjának a frissítése. Handrassal kb. egyszerre írtunk egymásnak iMessage-et: „Láttad? Van Hue-widget!” Mindketten elégedett tulajdonosai vagyunk ugyanis néhány Hue-terméknek, nekem három izzóm van egy bázissal és egy Bloomom, neki egy csomó izzója, három LightStripje (kitalálja valaki a kommentekben, hogy mi a belső „kódneve” ennek a terméknek? :D), valamint egy Hue Tap távirányítója is van.

Philips Hue-widget

A Philips Hue nagyszerű, imádom, bár nem olcsó, de soha nem bántam meg, hogy beruháztam rá lassan egy éve. Korábban is használtam a Philips Living Colors világító megoldásait, szóval nem volt ismeretlen a rendszer. Egy problémával mindketten szembetalálkoztunk azonban: néha kicsit macerás eljutni az appig és lekapcsolni/felkapcsolni a lámpákat. Ezen Handras Tap távirányítója segít valamennyit, ha éppen megtalálja otthon.

A Hue app frissítésével megérkező új widget viszont minden problémát megold! Egyszerűen elég lehúzni az értesítési központot, és már kapcsolgathatjuk is le-fel a lámpákat az egész lakásban. Praktikus akkor is, ha éppen egy appban vagyunk, és nem akarunk kilépni belőle, elmélyülten játszunk és az időzítő ránk kapcsolja a villanyt, vagy lefekvés után az ágyban.

Lehet, hogy nem tűnik nagy szónak ez az egyszerű kis widget, de tényleg ez az egyetlen, ami tartósan ott maradt az értesítési központomban, minden mást legfeljebb egy nap után örökre száműztem. Maga az időnyereség sem tűnik olyan soknak, amit a widget használatával elérhetünk (lsd. a videót), de valahogy mégis sokkal kényelmesebbnek tűnik az egész Hue-élmény mint korábban!

Philips Hue app letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes)
Philips termékek az iSTYLE Webshopban

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!