imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt az első iOS 11.2 béta


Az Apple úgy tűnik, kettesével szedi a lépcsőfokokat, már ami a bétákat illeti. Bár még az iOS 11.1 is béta állapotban, máris a 11.2-t kínálja tesztelésre a vállalat. A lényegi újításokra még várnunk kell.

Az iOS 11 rengeteg újdonságot rejt magában, beleértve az új Fájlkezelőt, a Drag & Drop rendszert, a multitasking felületet, a személyre szabható Vezérlőközpontot és az iPadre dedikált Dockot. Idő közben mi is igyekeztünk minél több apróságot, trükköt, tippet adni az újdonsághoz. Itt például 20 olyan rejtett funkciót mutattunk be, amelyekbe nem biztos, hogy magatoktól belefutottatok volna, de írtunk a Clean Install előnyeiről és hátrányairól, vagy a megváltozott értesítések felületről, az egykezes billentyűzetről és az új Control Center lehetőségeiről. Ha még nem olvastad ezeket, érdemes vetned rájuk egy pillantást.

Szépen alakul az iOS 11, egyre több gyermekbetegség került befoltozásra. A mostani iOS 11.2-es béta bár elég sok ilyen jellegű újdonságot hozott, sajnos azok a funkciók, amiket a legtöbben várnak (iMessage szinkronizáció például) még mindig nem érkeztek meg. Az AirPlay 2 viszont most bár csak nyomokban, de felbukkant, így van okunk reménykedni, hogy a többire sem kell sokat várni. Addig is, íme a leglényegesebb változtatások:

  • Négyzetes lett az albumborítók megjelenése a Control Centerben
  • Új betöltési animációt kaptak a Live Fotók
  • A régebbi készülékek is megkapták az iPhone X / 8 hattérképeit
  • Alakítgattak az emojikon, kicsit realisztikusabbak lettek ????
  • Új Értesítések menüpont az Apple TV-nek a beállításokban
  • A SiriKit HomePod támogatással bővült, a fejlesztők tehát elkezdhetik a munkát
  • Elkezdtek felbukkanni az AirPlay 2 első jelei. A Control Centerben az Apple TV menüpont alatt már próbálgatható az új multi-room kezelőfelület.
  • Javítottak egy rakás bugot, többek közt például az elhíresült számológép laggot

[A fejlesztői béta után már megjelent a publikus verzió is.]

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.2 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Ha a készüléked nem található meg a fenti felsorolásban, de nagyon szeretnéd használni az újdonságokat, akkor érdemes elgondolkodni egy váltáson. A webshopunkban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!