imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt az iOS 11.1 harmadik bétája is


Ismét sikerült megoldani pár olyan bugot, amely tömegesen kergette őrületbe az iOS 11 felhasználókat. A hibajavítások mellé azonban sajnos befért pár újabb probléma, az egyik ráadásul igen súlyos.

Az iOS 11 rengeteg újdonságot rejt magában, beleértve az új Fájlkezelőt, a Drag & Drop rendszert, a multitasking felületet, a személyre szabható Vezérlőközpontot és az iPadre dedikált Dockot. Idő közben mi is igyekeztünk minél több apróságot, trükköt, tippet adni az újdonsághoz. Itt például 20 olyan rejtett funkciót mutattunk be, amelyekbe nem biztos, hogy magatoktól belefutottatok volna, de írtunk a Clean Install előnyeiről és hátrányairól, vagy a megváltozott értesítések felületről, az egykezes billentyűzetről és az új Control Center lehetőségeiről. Ha még nem olvastad ezeket, érdemes vetned rájuk egy pillantást.

Nem bízzák a véletlenre az iOS 11.1 nyilvános megjelenésének előkészítését, immáron a harmadik bétával jelentkeznek. Úgy néz ki, hogy a 11.1 lesz a “nagy megold mindent problémát” frissítés, ha egyszer kész lesz, hiszen most is újabb idegesítő bugokat tapostak el az Apple emberei. Pár további bétára azonban még biztosan szükség lesz, hiszen ordas nagy bakik maradtak még így is a rendszerben. De kezdjük a jóval:

  • Az első és legfontosabb, hogy végre valahára sikerült javítani a 3D Touch laggot. Nagyon bosszantó volt, szerencsére többé már nincs.
  • Visszatért a Haptic Feedback (kis rezzenés) a rosszul begépelt jelkód után a Lock Screenen.
  • Megoldották a védelmet a WPA2-es WiFi szabvány kiskapuját lehetővé tévő támadások ellen. Ha nem tudnád miről lenne szó: a napokban nagy port kavart, hogy kiderült a közel 10 éve használatban lévő, legelterjedtebb WPA2 (Wi-Fi Protected Access II) protokoll sebezhető. Olyannyira, hogy elvileg akár a teljes átmenő adatforgalmat “lehallgathatták”, illetve a rést kihasználva tetszőleges programokat telepíthettek az áldozat gépére a támadók.
  • Természetesen a szokásos motorháztető alatti újítások, ráncfelvarrás.

Annak ellenére, hogy alapvetően egy bugfix update-ről van szó, sikerült pár komolyabb hibát, sőt, már-már sebezhetőséget is bennefelejteni a rendszerben. Az egyik például a Lock Screenről fagyasztja le a telefonod, úgy hogy csak egy kényszer-újraindítás segít rajta. Sokkal elkeserítőbb viszont a másik, ami gyakorlatilag K.O. fagyást okoz. Olyan szinten, hogy még a Hard Reset sem segít semmit, nagyon úgy néz ki, hogy meg kell várni, amíg lemerül a telefon akkumulátora, hogy újra használatba vehesd. Reméljük ezek a hibák is hamarosan kijavításra kerülnek.

Az iOS 11.1 harmadik bétája mind a fejlesztők, mind a public beta használók számára elérhető.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.1 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Ha a készüléked nem található meg a fenti felsorolásban, de nagyon szeretnéd használni az újdonságokat, akkor érdemes elgondolkodni egy váltáson. A webshopunkban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!