imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 8 első frissítése! Vissza is vonták.


Az Apple viszonylag hamar kiadta az első kisebb javításokat tartalmazó csomagot a mobil operációs rendszer legújabb verziójához, az iOS 8-hoz, azonban az iPhone 6 és 6 Plus felhasználók egy részénél probléma jelentkezett a telepítés után.

Frissítés: Az első visszajelzések alapján az új verzió iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékeken egyes esetekben a mobilhálózat és a Touch ID működését akadályozta, a cikk végén olvasható a hiba megoldásának leírása.

Az Apple időközben visszavonta a frissítést, így a megjelenés később, a hibák kijavítása után várható, jelenleg nem lehet letölteni a készülékekre.

 

Ahogyan az lenni szokott, az Apple mobil eszközeire megérkezett az első frissítés alig egy héttel azután, hogy megjelent az új iOS. Az iOS 8.0.1 verziószámú csomag csak néhány kisebb változást hoz az iOS 8.0-hoz képest, jellemzően olyan apróbb hibákat javítanak, amelyek igen ritkán jelentkeztek és csak a felhasználók töredékét érintette.

A legfontosabb, hogy ezentúl megfelelően működnek a HealthKit keretrendszert támogató alkalmazások. Eddig ugyanis az Apple kénytelen volt a HealthKit támogatás bevezetését ismeretlen okból elhalasztani, mostantól fogva viszont egészségügyi és fitness kiegészítőinket és alkalmazásainkat valóban a HealthKit keretrendszer segítségével, az Egészség (Health) alkalmazáson keresztül használhatjuk.

Ezen kívül az alkalmazások fényképkezelését, az egyedi billentyűzeteket, az iPhone 6 és 6 Plus egykezes használatát, az alkalmazások, zenék és egyéb tartalmak családon belüli megosztását, az SMS-MMS üzenetek küldését-fogadását, illetve az iCloudban tárolt csengőhangok használatát, valamint a Safari képfeltöltését éri javítás.

Rendszerint egy új operációs rendszer kiadását követően nem sokkal érkezik egy frissítés, ami az olyan hibák javítását tartalmazza, melyek csak a készülékek kis százalékán jelentkezik, ez a frissítés is pontosan ilyen jellegű.

Itt olvasható az iOS 8.0.1 hivatalos leírása:

iOS 8.0.1

Ez a kiadás többek közt a következő fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmazza:

• Kijavít egy hibát, így a HealthKit-alkalmazások már elérhetővé tehetők az App Store-ban
• Megold egy problémát amely miatt más gyártók billentyűzeteinek kiválasztása törlődhet, amikor a felhasználó megadja a jelkódot
• Kijavít egy problémát, amely megakadályozta, hogy néhány alkalmazás hozzáférjen a Fotókönyvtárban lévő fotókhoz
• Javítja az Elérhetőség funkció megbízhatóságát iPhone 6-on és iPhone 6 Pluson
• Kijavít egy problémát, amely nem várt mobiladat-forgalmat okozott SMS-/MMS-üzenetek fogadásakor és küldésekor
• A Családi megosztás Rákérdezés a vásárlásra funkciójának jobb támogatása alkalmazáson belüli vásárlásoknál
• Kijavít egy problémát, amely miatt a csengőhangok néha nem voltak visszaállítva az iCloud biztonsági mentésekből
• Kijavít egy hibát, amely megakadályozta a fotók és videók Safariból való feltöltését

iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékek tulajai figyelem! Ha nálatok is probléma merült fel, akkor az alábbi lépéseket pontosan követve, vissza tudjátok rakni az iOS 8.0-át.

Ha nem akarjátok teljesen visszaállítani az iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus készüléketeket – fórumbejegyzések alapján egyes felhasználóknak ezután nem sikerül visszatölteniük az iCloud biztonsági mentést –, akkor a Verge leírása nyújthat megoldást, illetve az Apple is kiadott egy hivatalos leírást.

Az Apple ígérete alapján hamarosan érkezik az iOS 8.0.2, ami javítja a fenti hibát, illetve nem okoz problémát az újonnan frissítők számára.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!