imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt az OS X Yosemite 10.10.5 és az iTunes 12.2.2 is


Tegnap este folyamán az iOS 8.4.1 frissítés mellett az Apple a Mac-felhasználókat sem hagyta cserben, és élesítették a Yosemite legújabb verzióját, a 10.10.5-öt, illetve az iTunes 12.2.2-t is.

Csakúgy, mint az új iOS-verzió esetében, hatalmas újdonságokra itt sem kell számítani, alapvetően hibajavításokat tartalmaznak a frissített szoftverek. Ami az OS X-et illeti, az Apple ezt írja róla:

Az OS X Yosemite 10.10.5 frissítése javítja a Mac gép stabilitását, kompatibilitását és biztonságát, és az összes felhasználó számára ajánlott.

Ez a frissítés:
• Javítja a kompatibilitást bizonyos levelezőszerverekkel a Mail használata közben
• Kijavít egy hibát a Fotók alkalmazásban, ami miatt nem lehetett videókat importálni GoPro kamerákról
• Kijavít egy hibát a QuickTime Playerben, ami miatt nem lehetett Windows Media-fájlokat lejátszani

Az iTunes 12.2.2 gyakorlatilag ugyanúgy egy Apple Music-ra koncentráló frissítés, mint az iOS 8.4.1, és ezzel kapcsolatos javításokat tartalmaz. Az Apple ezt írja róla (ne tévesszen meg senkit, Beats 1 továbbra sincs itthon):

• Ha a Beats 1 szalagcímére kattint, megtudhatja, hogy éppen mi szól a rádióállomáson, vagy megtekintheti a rádió teljes műsortervét, így egyetlen rádióadást sem fog elmulasztani.
• Megtekintheti azoknak az előadóknak a listáját akiket az Apple Music szolgáltatásban követ.
• A frissítés kijavít egy hibát, ami miatt az Apple Music előző oldalára való visszalépéskor az iTunes elveszítette a helyét.
• A frissítés kijavít egy problémát, ami miatt az előadók nem megfelelően voltak rendezve a Saját zene részben.
• A frissítés kijavít egy problémát, ami miatt a műveletmenüben megjelenő játéklisták nem mindig egyeztek a felhasználó könyvtárában lévő játéklistákkal.
• Az előadók mostantól gondolatokat, fotókat, zeneszámokat és videókat oszthatnak meg, közvetlenül az iTunesból.

Ez a frissítés mindezeken kívül a teljes körű stabilitást és teljesítményt is növeli.

App Store frissítés

Az új verziókat szokás szerint az App Store-on keresztül tölthetjük le és telepíthetjük fel. Ha esetleg hozzám hasonlóan valamiért másnak sem indulna el a letöltés, akkor kézzel is beszerezhetjük a szükséges csomagokat az Apple weboldaláról: az OS X 10.10.5-öt innen, az iTunes 12.2.2-t pedig innen. Természetesen szokás szerint most is érdemes egy Time Machine biztonsági mentést készíteni a Macről, hiszen az ördög sosem alszik.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!