imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Itt az új iPad Pro első benchmark eredménye


Egy Reddit felhasználó máris hozzájutott a megrendelt gépéhez, és rögtön alávetette egy teljesítménytesztnek. Az eredmény igencsak meglepőnek tűnik.

A hónapok óta keringő iPad Pro-pletykák egyik központi kérdése volt, hogy az új tablet vajon milyen processzort kap majd. Az Apple profi felhasználásra szánt táblagépeinek 2018-as változatában az A12X chipset dolgozik, így többen azt várták, hogy a 2020-as frissítés az A13X-szel erősít majd. Nagy meglepetésre viszont a múlt héten bejelentett új iPad Pro maradt a 12-es sorozatnál, méghozzá egy teljesen új változattal, amit A12Z Bionicnak neveztek el.

Az Apple sajnos nem közölt részleteket a Z-variáns teljesítményéről, így eddig csak annyit tudtunk, hogy az új verzió valamivel erősebb az A12X-nél. A Reddit iPad-csoportjában viszont nemrég feltűnt egy poszt az első teszteredményekkel, amelyek nem mutatnak hatalmas ugrást.

A 11 hüvelykes géphez korán hozzájutó Zindexed nevű felhasználó ugyanis a Geekbench 5-ben 1114 pontot kapott az egymagos, 4654-et pedig a többmagos teljesítményre. Ez pedig csekély többlet a 2018-as iPad Próhoz képest, amely ugyanezen a próbán 1111, illetve 4604 pontot ért el. A GPU teljesítményét leíró Metal-pontszámnál viszont már valamivel nagyobb a különbség, az A12Z erre 9894 pontot kapott, míg az A12X 9146-ot.

A minimális eltérések egyrészt utalhatnak arra is, hogy az A12X még mindig brutál erős, és az Apple nem látta szükségét nagyobb teljesítménynövelésnek, így helyette olyan képességeket csiszolgattak, amelyek pl. a vadonatúj LiDAR szkennert segítik. Másrészt azt is meg kell jegyezni, hogy a Geekbench 5 még nem biztos, hogy optimalizálva lett a már az iOS 13.4-et futtató 2020-as masinára, ezért később akár a most kapott értékek is változhatnak.

Végezetül pedig azt sem árt leírni, hogy az ilyen nyers pontszámok csak tájékoztató jellegűek, s vajmi keveset árulnak el arról, hogy az A12Z valójában hogyan birkózik meg a mindennapi feladatokkal. Igazán okosabbak tehát akkor leszünk, ha elkezdenek záporozni az első összehasonlítások, ahol fej-fej mellett láthatjuk majd a 2018-as és a 2020-as iPad Prót munka közben.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!