imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt az új Mac Pro, de már azt is tudjuk mi várható jövőre


686 nap után frissítette csúcsszámítógépét az Apple,és már arról is szó volt, mik a további tervek. Jövőre egy alapjaiban újragondolt Mac Pro, erős hardverrel ellátott iMac és dedikált Apple-monitor is érkezik.

Nagy nap a mai. Olyan történt, amire álmunkban sem gondoltunk volna, és ami még talán sosem történt a cég története során: nyíltan beszélt az Apple arról, hogy mik a tervei a Mac Próval, és milyen frissítések várhatóak a jövőben a professzionális felhasználóknak. Két fontos lépést jelentettek ma be Cupertinóban néhány bennfentes újságíró és blogger társaságában.

A Mac Pro gyártása az Egyesült Államokban. | Kép forrása: TechCrunch
A Mac Pro gyártása az Egyesült Államokban. | Kép forrása: TechCrunch

Az egyik, hogy a mai napon frissült a Mac Pro. Az alapmodellbe 4 magos helyett 6 magos Intel Xeon CPU került, és a eddigi dual AMD FirePro D300-as videókártya helyére D500-as. Árban egyel feljebb lépve pedig a 6 magos alapmodellt a 8 magos váltja, és a D500-as GPU-t elhagyva egy D700-as került a gépbe. Ezen kívül semmi változás nem történt, a külső és a portok maradtak a régiek, az új Mac Próra nem került USB-C sem, így az új LG monitorok sem lesznek kompatibilisek, egyelőre ennyivel kell beérnünk.

Van viszont ennél sokkal jobb hírünk is: az Apple komolyan újra fogja gondolni a Mac Prót, és egy teljesen új verzióval fognak előrukkolni jövőre. Ezen kívül pedig erős hardverrel ellátott iMac is érkezni fog jövőre (ennél többet nem árult el róla az Apple) és új Thunderbolt Display is várható. Phil Schiller és Craig Federighi őszintén beszéltek arról, hogy ezentúl rendszeresen frissíteni szeretnék az Apple azon eszközeit is, amik főleg a professzionális felhasználóknak készülnek.

Apple Thuderbolt Display

Teljes mértékben újragondoljuk a Mac Prót. Dolgozunk rajta, az egyik csapatunk épp ezen munkálkodik; úgy tervezzük kialakítani, hogy rendszeresen frissíteni tudjuk, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a lehető legjobb high-end asztali rendszert alkossuk meg az arra igényt tartó felhasználóinknak. Kijelző is készül a Mac Pro modularitásának részeként. Idén semmit nem fogtok ebből látni, de folyamatosan dolgozunk az ügyön. Úgy gondoljuk, hogy kifejezetten fontos valami nagyszerűt készítenünk a pro felhasználóinknak, akik moduláris Mac Pro rendszert szeretnének használni, és ez több időt vesz igénybe ahhoz, minthogy még idén elkészüljünk vele.

– mondta Phil Schiller a BuzzFeednek.

Az Apple beismerte, hogy két lehetséges út áll előttük: vagy elismerik a pro userek jelenlétét és szemléletet váltanak az elmúlt 3 év tanulságaival együtt, vagy veszítenek. A cupertinói vállalat az előbbit választotta. A történet érdekessége, hogy amióta világ a világ, az Apple pedig az egyik legmeghatározóbb tech cége, azóta még soha nem volt arra példa, hogy nyíltan beszéljenek arról, hogy milyen termékek várhatóak a jövőben, és mire számítsanak a felhasználók.

macpro2
A kép illusztráció

Valószínűleg a jövőre megjelenő új Mac Pro egy teljesen új dizájnnal és felépítéssel fog rendelkezni. A cél az, hogy ezt a termékkategóriát is illő rendszerességgel frissítsék ezentúl, ezért lejjebb kell majd adniuk az extravagáns külsőből és egy kompakt, ám könnyen alakítható gépházban kell majd gondolkodniuk. Amibe adott esetben nem okoz nagy problémát új videókártyát raknia a cégnek.

Ezt Federighi is megerősítette, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy olyan legyen az új Mac Pro, amit könnyedén, akár éves rendszerességgel frissíteni tudnak:

A jelenlegi Mac Pro, ahogy azt néhány alkalommal már korábban is említettük, korlátozta a képességeinket, hogy rendszeresen frissíthessük azt. Ezért sajnáljuk, ha csalódást okoztunk azoknak a felhasználóinknak, akik ezt szerették volna látni. Megkértük a csapatot, hogy tervezzenek valami egészen újat azoknak a vásárlóinknak, akik több bővíthetőséget és frissíthetőséget várnak.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-436078-353565a3-f314-465b-998c-7eb65d69888c
Az utóbbi időben egyre hangosabbak voltak azok a hangok, hogy a Pro vonal elhalni látszik. A mai hírek azonban kifejezetten pozitívan hathatnak azon professzionális felhasználók számára, akik már tervezték volna a váltást. Csak remélni tudjuk, hogy a következő koncepció hosszú távon kiszolgál majd minden profi igényt és az Apple továbbra is tud innoválni.

Forrás: Daring Fireball

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!