imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt lehet a megoldása az iOS 9 béta pop-up üzeneteire


Az iOS 9 béta időszakának a végéhez közeledünk, hiszen szerdán már lehetőségünk lesz az új mobil operációs rendszert használni. Alapvetően megkülönböztetjük a fejlesztői bétát és a nyilvános bétát. Míg előbbi csak a szoftverfejlesztők számára elérhető, addig a nyilvános bétát bárki letölthette. Ebből adódik, hogy az Apple Keynote óta rengeteg ember tapasztal egy furcsaságot: a telefon minden feloldásnál feldob egy üzenetet, hogy frissítsük a telefonunk szoftverét. 

A probléma alapból az, hogy innentől háromféle lehetősége van az embernek. Az első, hogy amennyiben fejlesztő frissít az iOS 9 GM kiadásra, ami a legutolsó béta verziónak számít, ezek után már csak a tényleges iOS 9 jelenik meg. A másik lehetőség, hogy folytatjuk a béta tesztelést, és frissítünk az iOS 9.1 nyilvános bétára. Ez persze magával vonja azt is, hogy nem továbbra sem stabil operációs rendszert használunk, és ezért rendszeresen fogunk hibákkal találkozni. Éppen ezért a harmadik lehetőség ajánlott mindenkinek, aki egyébként csak kíváncsi volt az új iOS-re.

11999964_874665689249936_1838543978_n
Ilyen hibaüzeneteket kapunk minden feloldásnál.

Ez pedig az, hogy szerdáig várunk a végleges megjelenésig, és akkor a béta szoftverről átállunk a hivatalos verzióban. Ebben a verzióban eltűnik a Feedback alkalmazás, javul a telefon élettartama, teljesen működni fog a proaktív és nem találkozunk majd alkalmazás kifagyásokkal, sem hibaüzenetekkel. Addig is viszont érdemes megoldani a felugró üzenetet, hiszen elég zavaró tud lenni.

Ennek az első megoldása a már fentebb említett iOS 9 GM-re való frissítés. Ezt a Developer Centerben tudjuk letölteni, majd az iTunes segítségével telepíteni. Ezt már csak azért sem részletezném jobban, mert a fejlesztők egyébként is tudni fogják. A másik már említett megoldás, hogy frissítünk iOS 9.1-re. Ilyenkor továbbra is részesei leszünk a béta programnak és folyamatosan kapjuk majd az értesítéseket, az újabb verziókról.

A lentebbi módszer segítségével el tudjuk hitetni az iOS-nek, hogy naprakész.
A lentebbi módszer segítségével el tudjuk hitetni az iOS-nek, hogy naprakész.

Amennyiben pedig várni szeretnénk, akkor megpróbálhatjuk a következőt. Először is a Beállításokon belül az Általános menüben, a Profilok almenüben töröljük a béta profilt. Ha ezzel megvagyunk, akkor tartsuk lenyomva a fő gombot és a lezáró gombot egyszerre, egy pár másodperc erejéig. Ilyenkor a telefonunk kényszerítetten újraindul és ha szerencsénk van többet nem jelenik meg a frissítést jelző hibaüzenet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy általánosságban megoldja a problémát, de esetemben például nem javult a helyzet. Így hivatalos megoldás híján, várom a szerdát.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!