imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a Slingshot, a Facebook válasza a Snapchatre


Most jelent meg (egyelőre csak az amerikai) App Store-ban a Facebook instant fotó- és videoküldő alkalmazása, a Slingshot, ami tulajdonképpen a cég válasza a rendkívül népszerű Snapchat alkalmazásra. A Facebook szerint az app tökéletes arra, hogy gyorsan osszunk meg pillanatokat sok emberrel.

Lehet, hogy öregszem, de nekem már a Snapchat sem keltette fel különösebben az érdeklődésemet, sosem értettem teljesen, mire is jó valójában. Viszont valószínűleg van benne fantázia, illetve üzleti szempontból sem lehet rossz, ha a Facebook ki akar harapni egy szeletet a tortából.

Addig nem is fogadhatunk képeket és videókat, amíg mi nem küldünk el valamit, az app első indítása – és a telefonszámunkkal történő regisztráció – után egy kis bemutatón mehetünk végig, amiben a Slingshot csapatának küldhetünk képet vagy videót. A képeinkre rajzolhatunk, írhatunk szöveget, majd így oszthatjuk meg a rajongóinkkal azt. Amint „odébbpöccintünk” egy képet, az többé nem látható, nem tudjuk sehonnan előkeresni, nincs elmentve. (Persze tudjuk, hogy az internet korában olyan nem létezik, hogy valami nyom nélkül eltűnne.)

Kép forrása: TechCrunch
Kép forrása: TechCrunch

Az alkalmazás készítő így fogalmaztak a blogposztjukban:

A Slingshot létrehozásával valami olyat akartunk építeni, ahol mindenki alkotó, és senki sem csupán néző. Amikor mindenki részt vesz valamiben, sokkal kisebb a nyomás, nagyobb a kreativitás, és az élet legapróbb mozzanatai is nagyszerű megosztott élményekké válhatnak. Erről szól a Slingshot.

A fotók és videók nem maradnak meg örökké, így a megosztásuk sokkal kifejezőbb, nyers és spontán lehet. […] Mi magunk is élvezettel használtuk a Snapchatet ideig-óráig elérhető üzenetek küldésére, és arra számítunk, hogy a jövőben több alkalmazás is kísérletezni fog ezzel a fajta megosztással. A Slingshot létrehozásakor valami újat és mást akartunk alkotni: egy olyan helyet, ahol mindennapi pillanatokat oszthatsz meg egyszerre sok emberrel.

Egy videót is készítettek, mondandójukat nyomatékosítandó:

Az alkalmazás egyelőre csak az amerikai App Store-ban érhető el, nekem még a kereső sem dobta ki, de ezen a linken ingyenesen letölthető. Az érdeklődés mindenesetre elég nagy lehet, mert most hogy befejeztem a hír írását, le is halt az alkalmazás weboldala.

Forrás: 9to5Mac.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!