imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt a Surface Pro 3 és a Microsoft jövőképe


Május 20-án a Microsoft sajtóeseményt tartott arról, hogy miként is képzelik el a laptopok és tabletek jövőjét a cégen belül. Ennek megfelelően ki is adták a saját, „pro” felhasználók számára készült Surface Pro 3 táblagépüket.

Annyit leszögezhetünk, hogy az Apple és a Microsoft jövőképei nem is lehetnének már távolabb egymástól.

Az Apple úgy gondolja, hogy egy táblagéphez teljesen más operációs rendszer kell, mint egy laptophoz, hiszen máshogy is használják őket az emberek. Ellenben a Microsoftnál ezt úgy vélik, hogy a tabletek egyfajta hibrid eszközök lehetnének, melyek alapjában véve táblagépként működnének, ám ha szükséges, könnyedén helytállnának laptopként is. Tavaly, az Apple vezérigazgatója ezt mondta:

A verseny nagyon zavaros. Hiszen egyszer egy táblagépből szeretnének PC-t csinálni, máskor pedig egy számítógépből akarnak táblagépet varázsolni. Ki tudja, mit találnak ki holnap?

Tim CookAztán felvillantotta ezt az összevisszaságot, amellyel a Microsoft elképzeléseit szerette volna ábrázolni a jövőt illetően. Kedden a Microsoft válaszolt Tim Cook-nak, és New Yorkban bemutatták azt a hibrid táblagépet, amit a tökéletes útnak látnak ők. Ez a gép 12 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, mely könnyedén átalakítható egy 129 dolláros billentyűzet segítségével laptoppá. (Az alapgép ára 799 dollár lesz.)

Miközben bemutatták a készüléket, Panos Panay volt a színpadon (a Surface-részleg vezetője), aki megjegyezte, hogy ebben a pillanatban is minden ember a szobában egy laptopot nyomogat. Éppen ezért a cég célja nem az, hogy kinyírják a laptopokat – mert azok maradni fognak –, hanem pontosan az, hogy aki ma asztali számítógépet használ, azok a jövőben táblagépre váltsanak. Magyarul a Microsoft a PC piacot támadja meg.

Végül, az eseményen megjelent egy kép, ami azt hivatott tisztázni, hogy a Microsoft egyáltalán nem zavarodott meg. Csupán ők úgy képzelik el, hogy egy termék akár több „utat” is kínálhat egy felhasználónak, és azt, hogy melyiket szeretné járni a vevő, azt már döntse el ő saját maga.

Microsoft Surface

Szerintetek sikerül a Microsoftnak végre nagyot durrantania ezzel a géppel?

Forrás: Business Insider, borítókép: Microsoft.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!