imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt vannak a legérdekesebb Apple szabadalmak


Az Apple időről időre benyújt szabadalmakat, amik közül néhány tényleg jellemző lesz a cégre, viszont akad olyan is ami soha nem kerül megvalósításra. Talán jobb is. Egy kis kutatómunka után összeállítottuk most nektek a legérdekesebb és legmeghökkentőbb Apple szabadalmakat. 

Az iPhoneok csomagolása (D596,485 S)
packaging

Aki már sokadik alkalommal vesz iPhone készüléket, az bizonyosan tudja, hogy a külső dizájnt leszámítva a csomagolás belül mindig ugyanaz. Egészen pontosan fogalmazva, a csomag tartalmának az elrendezése minden modell esetében megegyezik. Ez nem véletlen, hiszen még ez is le van védetve.

Fülhallgató zsinór összefogó (D577,990 S)
dsc03723-1347998082

Biztos ismerős az a műanyag darab, ami a fülhallgató két zsinórját hivatott összefogni. Habár tényleg egy darab műanyagról van szó, mégis le van védetve. Ez a kapocs hivatalosan 2008 óta van velünk.

Fotók alkalmazás
utility-patent-163-enlarging-documents-by-tapping-the-screen

A Fotók alkalmazás már önmagában is az Apple szellemi tulajdona, a működésének minden egyes eleme le van védve. A lapozás a következő képre, a dupla érintéses és kétujjas nagyítás, a képháló, amin megjelennek a képek, mind az Apple által benyújtott szabadalom. Ennek ellenére elég sok cég használ nagyon hasonló megoldásokat.

Az Üveglépcső (D478,999 S)
3046788962_715ee7acd1

Hihető vagy nem, de Steve Jobs nem csak az iPhone atyja. 2003-ban ugyanis az Apple szabadalmat nyújtott be egy speciális üveglépcsőre, amelyhez az üveglemezek egy teljesen új speciális módszerrel rögzülnek. A szabadalom lassan lejár, ugyanis 14 évre védették le ezt a forradalmi újítást. Habár az illesztési módon és a több oldalról támasztó kialakításon kívül semmi érdekes nincs benne, ilyen lépcsőket csak a hivatalos Apple Store-okban, illetve az Apple irodáiban láthatunk.

Ujjlenyomat-olvasó számítógéphez (USP 9,158,957)
touch-id-mac (1)

Ez a szabadalom egyáltalán nem meglepő, hiszen jelenleg az iPhone-okban is van már ujjlenyomat-olvasó. Jogos lehet a kérdés, hogy akkor az Apple hordozható MacBookjaiban miért nincs. A történet pedig itt kezd érdekes lenni, hiszen a szabadalmazási kérelmet már 2007-ben benyújtotta az Apple, ekkora ugyanis már feltalálták, hogy miként kéne megoldani. A megerősítésre viszont röpke nyolc évet kellett várnia a cupertinói vállalatnak, egyelőre ismeretlen okokból. Az eltelt évek miatt, a szabadalomhoz csatolt képen látható Mac sem tükrözi élethűen a ma kapható modelleket. Ettől függetlenül a jövőben így nagyobb eséllyel kapunk Touch ID-t az új modellekhez akár hordozható Mac, akár asztali Machez.

Visszaugró lap (UUP 381)
12170188_887177411332097_91053052_n

Az Apple mindig is ismert volt a részletességéről, és a kis apróságokról, amelyek élvezetesebbé teszik a készülékek használatát. Éppen ezért ez az egyik személyes kedvencem a szabadalmak közül. Ha egy lapon görgetünk, és esetleg valamelyik végére érünk, akkor nem áll meg a görgetés, hanem túl tudunk görgetni. A nézett lap pedig ha elengedjük az ujjunkat egyből vissza ugrik. Habár tényleg apróság, de ettől lesznek az Apple termékek különlegesek.

Apple Ring
14445-9990-151001-Ring-l

Nem is olyan régi szabadalom, amiben egy olyan képernyővel rendelkező hordozható eszközről van szó, amelyet az ujjunkon tudunk hordani. Követve a cég jelenlegi logikáját ennek a terméknek Apple Ring lenne a neve. Az iMagazinon írtunk egy hosszabb cikket erről az érdekességről, amit itt tudtok elolvasni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!