imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt vannak az Apple új emojiai!


Ma van az emoji világnapja, aminek apropóján az Apple mutatott egy kis ízelítőt abból a 70 új emotikonból, amire idén számíthatunk. Féktelen izgalmakra felkészülni!

Az Unicode Consortium már februárban bejelentette, hogy az Unicode 11.0-ás kiadása magával hozza majd az Emoji 11.0 kiadást, ami meg 157 új hangulatjelet hoz magával. Igaz, ebből körülbelül csak 70 lesz teljesen új karakter, a maradék a különböző haj, bajusz és bőrszínek permutációja.

Lesz itt rengeteg új frizura és hajstílus: vörös, göndör, ősz, kopasz, fiatal, amit csak akartok. Hot és Cold Face, férfi és női szuperhősök és szupergonoszok, kötögető és varró, frizbiző, sakkozó, gördeszkázó. Új állatok, például: kenguru, papagáj, láma, víziló vagy mosómedve. De lesznek még ételek is (bagel, mango, muffin) az új tárgyak mellett, mint amilyen a poroltó, kémcső, WC papír vagy szivacs. F E R G E T E G E S!

Július 17-e minden valamirevaló Z-generációs naptárában vastagon bekarakázott pirosbetűs ünnep, ugyanis ekkor van az Emoji Világnapja (ezeket a világnapokat amúgy ki találja ki?). Az Apple ennek apropóján megmutatta, hogyan implementálták az Emoji 11.0-val érkező hangulatjeleket. Így:

Csodaszépek. A „gratulálok, emoji van Mac Pro meg sehol“ típusú kommentek elkerülése végett azért tegyük hozzá gyorsan, hogy az emojikat nem az Apple, hanem az Unicode fejleszti, Cupertino egyszerűen csak implementálja a legfrissebb szabványt, így egyben az emojikat is. Tehát nem, nem emiatt halt meg Steve Jobs, drágult az iPhone és vesztett Horvátország a VB-n.

Az alól a jóízlés ellen elkövetett büntetett alól viszont már tényleg nem lehet felmenteni az Apple-t, amit a vezetőséget felsorakoztató aloldalán művelt. Minden egyes vezető profilképét lecserélték ugyanis Memojira, ami azon felül, hogy nettó átemelés a Samsungtól, legalább ordas nagy idiótaság is egyben. Ahogy a jól ismert bantu mondás tartja, sose nyomd fullba a kretént.

Forrás: MacRumors 1, 2

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!