imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Itt vannak az Apple új emojiai!


Ma van az emoji világnapja, aminek apropóján az Apple mutatott egy kis ízelítőt abból a 70 új emotikonból, amire idén számíthatunk. Féktelen izgalmakra felkészülni!

Az Unicode Consortium már februárban bejelentette, hogy az Unicode 11.0-ás kiadása magával hozza majd az Emoji 11.0 kiadást, ami meg 157 új hangulatjelet hoz magával. Igaz, ebből körülbelül csak 70 lesz teljesen új karakter, a maradék a különböző haj, bajusz és bőrszínek permutációja.

Lesz itt rengeteg új frizura és hajstílus: vörös, göndör, ősz, kopasz, fiatal, amit csak akartok. Hot és Cold Face, férfi és női szuperhősök és szupergonoszok, kötögető és varró, frizbiző, sakkozó, gördeszkázó. Új állatok, például: kenguru, papagáj, láma, víziló vagy mosómedve. De lesznek még ételek is (bagel, mango, muffin) az új tárgyak mellett, mint amilyen a poroltó, kémcső, WC papír vagy szivacs. F E R G E T E G E S!

Július 17-e minden valamirevaló Z-generációs naptárában vastagon bekarakázott pirosbetűs ünnep, ugyanis ekkor van az Emoji Világnapja (ezeket a világnapokat amúgy ki találja ki?). Az Apple ennek apropóján megmutatta, hogyan implementálták az Emoji 11.0-val érkező hangulatjeleket. Így:

Csodaszépek. A „gratulálok, emoji van Mac Pro meg sehol“ típusú kommentek elkerülése végett azért tegyük hozzá gyorsan, hogy az emojikat nem az Apple, hanem az Unicode fejleszti, Cupertino egyszerűen csak implementálja a legfrissebb szabványt, így egyben az emojikat is. Tehát nem, nem emiatt halt meg Steve Jobs, drágult az iPhone és vesztett Horvátország a VB-n.

Az alól a jóízlés ellen elkövetett büntetett alól viszont már tényleg nem lehet felmenteni az Apple-t, amit a vezetőséget felsorakoztató aloldalán művelt. Minden egyes vezető profilképét lecserélték ugyanis Memojira, ami azon felül, hogy nettó átemelés a Samsungtól, legalább ordas nagy idiótaság is egyben. Ahogy a jól ismert bantu mondás tartja, sose nyomd fullba a kretént.

Forrás: MacRumors 1, 2

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!