imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt vannak az Intel új Skylake processzorai


Az Intel idén is előállt az új Skylake processzorokkal, a hivatalos bejelentésre pedig tegnapelőtt került sor. A hatodik generációs Core processzorok jelentős teljesítmény növekedést hoznak, de nézzük meg közelebbről, hogy mit tartogat számunkra idén a legnagyobb processzorgyártó cég.

Az Intel új processzorai elsősorban a hordozható rendszereknek fognak kedvezni, hiszen sokkal jobban kímélik majd az akkumulátort, mint az elődeik. Ez pedig komoly használati idő növekedést fog eredményezni a MacBook vonulatokon. Az Y sorozat 4 újdonságot tartogat: egy 900 MHz-es m3, két 1,1 GHz-es m5, aszerint megkülönböztetve, hogy Intel vPro-t vagy Intel TXT-t támogat, illetve egy 1,2 GHz-es m7. Természetesen minden CPU támogatja a Turbo Boost technológiát, illetve 4MB L3 cache-t, valamint Intel HD Graphics 515-tel fog érkezni.

Ezek a modellek kifejezetten mobileszközökre készülnek és nagy valószínűséggel az új MacBookok is ezekkel fognak érkezni. Az üzemidő így 10 órára is nőhet átlagos használatkor, és a grafikai teljesítmény is nőne 40%-kal. A grafikai órajel így 850 Mhz, 900 Mhz és 1.0Ghz lenne.

1_intel_core-i5-3G

Az U sorozat is kap egy ráncfelvarrást, hiszen új Core i3, i5, i7 processzorok érkeznek. Ezeknél a modelleknél is inkább a grafikai teljesítményre fektették a hangsúlyt. Ehhez pedig vagy Intel HD 520-at, vagy Intel Iris 540-et fognak használni, igaz csak az i5-ösök és az i7-esek esetében. Ezek a modellek egyébként a MacBook Air alapkövei. Az i5 órajele 1,8 GHz lett, az i7 esetében ez a szám pedig 2,2 Ghz lett. Az Intel szerint 10% teljesítménynövekedést érnek el a processzorok és 34% grafikai gyorsulást.

processor31

Végezetül az Intel H szériájának a Core i5 és i7 frissítéseik kerültek bemutatásra. Ezek lesznek a legerősebb processzorok a Skylake technológiával. A széria órajele 2,3 Ghznél kezdődik az i5-ös képviseletében és 2,9 Ghznél áll majd meg a legerősebb i7 chippel.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az Apple frissíteni fogja-e a közeljövőben a termékkínálatát. Az új CPU-k gyorsabbak, energiatakarékosabbak és jobb grafikai teljesítménnyel bírnak, ezért előbb-utóbb biztos lesz hardverfrissítés. Az Intel viszont jelenleg gyártási kapacitás hiányában nem tudná olyan gyorsan leszállítani a megrendelt termékeket az Apple-nek, mint az eddig megszokott volt.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!