imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt vannak az új DJI drónok. Vidd haza őket ingyen hitellel!


Alig pár napja a DJI bemutatta két legújabb, csúcstechnológiás drónját. Magyarországon az elsők közt a termékek elérhetők azt iSTYLE kínálatában, ráadásul most 0% THM-mel lehetnek a tieid.

A DJI az élő példa rá, hogy a „kínai = rossz minőségű“ sztereotípia manapság már egyáltalán nem állja meg a helyét. A szencseni székhelyű vállalat tulajdonképpen ugyanazt képviseli a drónok piacán, amit az Apple az okostelefonokén, vagy amit a Tesla az elektromos autózásban: lényegében nekik köszönhető, hogy mára már a köztudat részévé vált a drónozás.

Hála a kedvező áraiknak, a kiváló anyagminőségnek és a folyamatosan fejlődő csúcstechnológiának, ma már sokkal szélesebb népréteg használhatja akár munkára, akár hobbinak a kis repülő robotokat. A vállalat nemrégiben két új drónt is bemutatott a Mavic 2 Pro és a Mavic 2 Zoom személyében, nézzük röviden az újításokat.

DJI Mavic 2 Pro

A most bemutatott két termék közül inkább a Mavic 2 Pro képviseli a professzionális, elsősorban a kamerafunkciókra kihegyezett vonalat. Ennek megfelelően ennél a modellnél a legnagyobb előrelépést is a kamera tartogatta. A kulcsszó a Hasselblad kamera. A híres svéd gyártó részvényeinek jelentős részére már évekkel ezelőtt lecsapott a DJI, várható volt, hogy visszaköszön majd a szerzemény valamelyik termékben.

A váltás új, 1 inches szenzort jelent, ami brutális növekedésnek számít, ideális körülmények között ezzel már elvileg a DSLR szintet lehet karcolgatni, ami nagy szó ebben a kialakításban. A megapixelek száma is felkúszott 12-ről 20-ra, illetve az apertúra is állítható lett f/2.8 és f/11 között. Fontos még az úgynevezett 10-bites Dlog-M eljárás is, ami nagyobb szín- és dinamikatartományt fog eredményezni.

DJI Mavic 2 Zoom

Ahogy neve is sejteti, a Zoom elsősorban az optikai zoomja miatt lesz különleges, amiből egyébként kétszereset tud majd a masina, amihez 1080p-s felbontásnál hozzájön még a szintén kétszeres digitális zoom lehetősége is. Mindez persze semmit sem érne, ha nem járna hozzá gyorsabb fókuszrendszer, de szerencsére ezen is sikerült 40%-ot gyorsítania a gyártónak

A kamera ennél a modellnél maradt a Mavic Próból megszokott 12 Megapixeles, 1/2,3 szenzoros változat, rekeszállítási lehetőség nélkül. Kapunk viszont két látványos trükköt is, a Super Res és a Dolly Zoom funkciók személyében, utóbbiról alább láthattok egy kis ízelítőt.

Közös új tulajdonsága mindkét modellnek az újratervezett test és a videójel továbbítási rendszer, mely 8 kilométeres hatótávot, a csökkent légellenállásnak köszönhetően pedig valamivel hosszabb, 31 perces repülési időt és 72 km/órás végsebességet eredményez (ehhez azonban kell az amerikai szabványnak számító FCC mód).

A maximális bitráta 60 Mb/másodpercről 100 Mb/másodpercre hízott, támogatott lett az Apple által is bevezetett H.265-ös tömörítés, amivel jelentős mennyiségű helyet spórolhatunk, illetve továbbfejelesztették az intelligens akadálykikerülési algoritmust is, amit a Mavic Airnél már láthattunk működés közben. Jelentősen bővült a szenzorok száma is, így a tárgyelkerülés mostantól minden irányba működni fog, valamint az Active Track (automatikus objektumkövetés) is tovább fejlődött, ami így nem veszít majd szem elől akkor sem, ha rövid ideig kimegyünk a képkeretből, vagy ha akadály áll a drón útjába.

Összegezve tehát elég rendesen odapakolta magát a DJI, ismét kíváló modelleket mutattak be rengeteg újdonsággal. Hab a tortán, hogy az iSTYLE mindkét modellből be tudott szerezni pár példányt, így akár már ma haza is vihetitek a kiszemeltet. A Mavic 2 Pro 468 900 forintba, míg a Mavic 2 Zoom 403 900 forintba kerül. A döntést elősegítendő, az iSTYLE-ból most 0%-os THM-es hitellel, azaz ingyen hitellel hazavihető mindkét termék.

Készlet egyelőre csak az Andrássy úti üzletben található, így oda érdemes beugrani megnézni a készülékeket. Ez akkor is ajánlott, ha nem konkrétan ezek a drónok érdekelnek, csak úgy általánosságban foglalkoztat a téma. Az Andrássy úti iSTYLE munkatársai első kézből szerzett tapasztalatokkal tudnak segíteni a választásban, információgyűjtésben.

További részletek a webshopban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!