imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itthon is elindult a Facebook Messenger videohívás


Nagyjából három hete adtunk hírt arról, hogy a Facebook Messenger alkalmazás új funkcióval bővült néhány országban: ingyenes videohívásokat fogadhatunk és kezdeményezhetünk az appon keresztül, iOS-en és Androidon is. A Facebook célját nem nehéz kitalálni: megpróbálja minél jobban sarokba szorítani a hasonló üzenetküldő alkalmazásokat fejlesztő vetélytársait.

Az első körben az Egyesült Államokon kívül mindössze 17 további országban aktiválták az új funkciót – azóta is gondolkozunk azon, hogy ezeket milyen logika alapján válogatták össze, hiszen olyan helyek szerepeltek a listán, mint Laosz, Omán vagy Nigéria. Mostantól azonban itthon sem kell tovább türelmetlenkedniük azoknak, akik mindenképp a Facebook Messenger segítségével szeretnék közölni a mondanivalójukat videós formában, ugyanis a világ legtöbb országában elindult a videohívás.

Facebook Messenger videohívás

Ezt a Facebook üzenetküldő szolgáltatásaiért felelős alelnöke, David Marcus jelentette be, hol máshol, természetesen a Facebookon. Marcus az alábbiakat írta ki a falára:

Örömmel jelentjük, hogy globálisan is elindult az új szolgáltatás – néhány olyan ország kivételével, ahol még dolgozunk a minőség fejlesztésén. Így hát szerezzétek be az iOS és Android app legújabb verzióját, próbáljátok ki, és mint mindig, mondjátok el nekünk, mivel tehetnénk még jobbá az alkalmazást.

Facebook Messenger videohívás

Azt konkrétan nem tudni, hogy melyek azok az országok, ahol további fejlesztések szükségesek, mivel azonban itthon működik a dolog, annyira talán nem is fontos ez. A videohívásokat roppant egyszerű elindítani iOS-en és Androidon is, csupán a jobb felső sarokban található kamera ikonra kell kattintanunk egy szöveges beszélgetésben. Ezután normál hanghíváshoz hasonlóan csörög majd ki az alkalmazás a túloldalon, a beszélgetés közben pedig kiválaszthatjuk, hogy az elő- vagy hátlapi kamerát szeretnénk használni. A dolog Wi-Fin kívül mobilhálózatokon is működik. Egyébként ne ijedjen meg az, aki nem lát frissítést a Facebook Messenger apphoz, nem is kell, anélkül is működik a funkció. A hívások után egyébként értékelhetjük is a képminőséget, én első körben két csillagot adtam rá, bár az itteni Wi-Fi-hálózat meglehetősen szeszélyes.

Facebook Messenger videohívás

Egyébiránt a Facebook Messenger felelős az összes internetes hívás 10%-áért, ami azért jelentős piaci részesedést jelent. Az új funkcióval a Facebook egyértelműen a „nagyok”, például a Skype babérjaira tör, a videohívás pedig a folyamatosan fejlesztett Facebook for Work szolgáltatáshoz is jól jöhet. A Facebook ugyan közvetlenül nem profitál az új funkcióból, viszont játékban marad az online kommunikációs megoldások terén. Az eredeti bejelentéskor Stan Chudnovsky, a projektért felelős vezető ezt írta a videohívás szolgáltatásról:

A Messenger segítségével eddig is beszélhettünk hangban a barátainkkal és szeretteinkkel bárhol a világban. A videohívás tovább bővíti a Messenger valós idejű kommunikációs tárházát, ezzel biztosítva a havi több mint 600 millió felhasználó számára, hogy elérhessék egymást, bárhonnan, bármikor. Gyors, megbízható, minőségi.

• Facebook Messenger letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes)

Forrás: iMore. Képek: Facebook.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!