imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iTunes fájlok mozgatása Macen


Az iTunes könyvtár tartalma olykor igen tetemes tárhelyterületet is elfoglalhat a számítógépünkön. Ebben a cikkben azt vesszük végig, hogyan tudjuk a iTunes-ban tárolt tartalmakat átmozgatni egy külső meghajtóra, majd új elérési útvonalat adni neki az Apple zenelejátszójában.

A streaming szolgáltatások térnyerésével egyre kevésbé szorulunk rá az iTunesra, igaz, sokan még mindig ebben tárolják a lejátszási listáikat és egyéb médiatartalmaikat. A kezdetben csekély fájlméretek összeadódásából gigantikus méretre duzzadhat a gyűjteményünk, ezért érdemes azt idővel egy külső meghajtóra menteni. Az iTunes könyvtár mentéséhez a Maceden kívül csupán egy megbízható külső meghajtóra lesz szükséged, elegendő szabad tárhellyel.

Először is, érdemes az iTunes tartalmáról egy friss másolatot készíteni, amit később egyben átemelhetünk majd a meghajtónkra. Ezt a következő lépésekkel teheted meg:

 1. Az iTunes elindítását követően a felső menüsoron válaszd ki a Fájl menüpontot
 2. Könyvtár, majd Könyvtár rendszerezése…
 3. Pipáld be a Fájlok egyesítése lehetőséget, majd okézd le

 

Ezzel az iTunesban éppen használt tartalmakat egy új mappába másoltuk, az eredeti fájlok pedig megmaradtak a helyükön. Innentől a másolat mappát máris átrakhatjuk egy tetszőleges külső eszközre. Miután ezt csatlakoztattuk a Machez, a következő lépésekben tudjuk elérni az iTunes másolati mappáját:

 1. Keressük ki Zene mappát (legegyszerűbb a Spotlight segítségével)
 2. Az ebben található iTunes mappát másoljuk át a külső tárolóra
 3. Adjuk meg a gép jelszavát és okézzuk le a másolást

Itt fájlmennyiségtől, illetve a meghajtó írási sebességétől függően akár 1-2 órát is igénybe vehet a másolás. A másolás befejeztével nem maradt más hátra, mint egyéni igény szerint a mentett fájlokat felmásolni egy másik számítógépre, vagy csak simán megadni az iTunes elérési útvonalát külső meghajtónkon keresztül.

 1. Indítsd el újra az iTunest
 2. Ezzel egy időben nyomd meg az Option billentyűt
 3. A felugró ablakban nyomj a Könyvtár választása… opcióra
 4. Keresd meg a meghajtót és válaszd ki az imént felmásolt iTunes mappát
 5. Kattints a megnyitásra

Amíg ez a mappa több helyről is elérhető, addig az iTunes indításánál mindig ki tudjuk választani, hogy melyik elérési útvonalat szeretnénk használni. Nem maradt más hátra, mint leellenőrizni, hogy valóba megváltozott-e a tartalmak elérése.

 1. Nyissunk meg egy tetszőleges média fájlt
 2. Jobb klikk, Dal adatai
 3. A felugró ablakban válaszd ki a Fájl menüpontot
 4. Alul a hely felirat mellett ellenőrizhetjük az elérést

Ha meggyőződtünk róla, hogy minden a helyén, akkor a gépen tárolt mappát akár törölhetjük is.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!