imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iWatch fejlesztői eszköz a Facebooknál és más partnereknél


Egyes értesülések szerint az “iWatch SDK”, vagyis az Apple régóta várt új hordható eszközéhez tartozó szoftverfejlesztői eszközök már külső fejlesztőknél vannak használatban. Többek között már a Facebook is készíti alkalmazásait az új termékhez, amelyek egy részét akár már kedden megismerhetjük.

A szakma komoly várakozásokkal néz a keddi Apple bejelentés elé. Nem csoda, hiszen a helyszínválasztás, a vendéglista és a frissen felépített titokzatos épület is arra utal, hogy ezúttal az Apple valami igazán nagy dobásra készül. Természetes, hogy a régóta pletykált karórához hasonló termékkel kapcsolatos hírek is megtöbbszöröződnek az esemény előtt.

Ezúttal a 9to5Mac állítja belső forrásokra hivatkozva, hogy más nagyvállalatok mellett a Facebook munkatársai is hozzáférést kaptak az iWatch SDK-hoz, mely segítségével feltételezhetően már készül valamilyen innovatív Facebook alkalmazás az új Apple termékhez. Ennek megfelelően logikus lenne azt gondolni, hogy bizonyára már a keddi bemutatón láthatjuk a külső fejlesztők alkalmazásait, azonban a forrás arra is felhívta a figyelmet, hogy a fejlesztői eszközök csak nemrégiben kerültek a partnerekhez, így az is elképzelhető, hogy csak egy részük kerül bemutatásra kedden.

Természetesen teljesen megszokott, hogy az Apple közeli partnerei már egy termék bejelentése előtt hozzáférést kapnak a fejlesztéshez szükséges eszközökhöz. Az iPhone App Store bejelentésén is láthattunk néhány félkész AOL alkalmazást, később az iPad és az iPhone 4s bejelentésén is olyan programokat láthattunk, amelyek kihasználták a frissen bemutatott készülék adottságait.

Az informátor szerint az iWatch 2015 folyamán kerül a boltokba, így az Apple-lel lazább kapcsolatot ápoló fejlesztőknek is lesz idejük a hordható eszköz és az iOS 8 sajátosságait figyelembevéve fejleszteni alkalmazásaikat. A várakozások szerint a HealthKit és a HomeKit, valamint az iOS 8 és Yosemite Continuity funkciói is fontos szerepet kapnak majd a hordható eszköz használatában.

Kíváncsian várjuk, mivel rukkolnak elő a Facebookhoz hasonló nagypályás fejlesztők, hiszen az iPhone kimagasló sikeréhez is nagyban hozzájárult a külső fejlesztők által megálmodott alkalmazások és az App Store kiemelkedő választéka. Ti milyen alkalmazásokat látnátok viszont szívesen az Apple okosóráján?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!