imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iWork formátumok konvertálása Office-ba


Pages, Keynote és Numbers. Ezen alkalmazások hallatán a Windows felhasználók többnyire frászt kapnak, már aki tudja egyáltalán milyen típusú dokumentumokat rejtenek ezek a kiterjesztések. Villámtippünk következik arra az esetre, ha ezekben a programokban Office formátumú fájlokat szeretnél létrehozni.

Ha készítek például egy Keynote prezentációt és elmentem, akkor létrejön egy .keynote fájl a számítógépemen. Az Office programokban ugyanennél a pontnál a felugró ablakban kiválaszthatom, hogy milyen formátumban szeretnék menteni. Ez lehet hagyományos .ppt, vagy az újabb .pptx. Esetleg választhatok még .odt-t vagy egy egyszerű PDF-et, hogy mindenki megtudja nyitni a munkámat.

Természetesen erre az iWork programok esetén is van lehetőségem. Annyi a dolgom, hogy a Fájl menüpont alatt nem a Mentés opciót választom, hanem az Exportálást. Itt egyből megadhatom a kiterjesztést. Nem csak a hagyományos PDF, vagy korábbi Keynote kiterjesztéseket választhatom, hanem exportálhatom PowerPoint kompatibilisként is. A felugró ablakban a Haladó beállítások fülön kiválaszthatom, hogy .ppt vagy .pptx-re van szükségem. Így Office programok nélkül is küldhetek és fogadhatok kompatibilis dokumentumokat.

Ha új még neked a Maces világ, akkor a Tippek rovatunkban hasonló cikkeket találsz.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!